Header Ads

DVD Review: Big Eyes (2014)


Έχω γράψει πολλές φορές πως η αγαπημένη μου ταινία του σκηνοθέτη Tim Burton είναι το Beetlejuice (1988) και πως γενικά η περίοδος 1985 – 1996 είναι η αγαπημένη μου, ενώ την αντικειμενικά καλύτερη του φιλμ θεωρώ το μη-φανταστικό Ed Wood (1994) παρότι αυτό ωραιοποίησε πολύ τη ζωή του Eddie.

Την περίοδο από το 1999 έως και το Dark Shadows (2012) παρότι την παρακολούθησα στενά με άφησε παγερά αδιάφορο. 


Όμως το Frankenweenie (2012) το βρήκα εξαιρετικό και ανέστησε την ελπίδα μου για τον δημιουργό. 
Και τώρα έρχεται άλλη μια ταινία-βιογραφία που επιβεβαιώνει τη θεωρία μου πως αυτός ο σκηνοθέτης είναι σπουδαίος και όταν δεν διηγείται παραμύθια.

Η Margaret [η Amy Adams του American Hustle (2013)] ζωγραφίζει αριστουργηματικούς πίνακες που απεικονίζουν παιδάκια με μεγάλα μάτια, αλλά επειδή δεν είναι καλή στις δημόσιες σχέσεις μένει στην αφάνεια.

Σύντομα γνωρίζει τον Walter Keane [ο Christoph Waltz του Inglourious Basterds (2009)] ο οποίος είναι άριστος στο marketing (μεσίτης γαρ) αλλά θέλει να γίνει και γνωστός καλλιτέχνης χωρίς να έχει τα προσόντα.

Η αφελής Margaret παντρεύεται τον Walter επειδή την βοηθά να μην χάσει την επιμέλεια της κόρης της, αυτός όμως σύντομα θα εκμεταλλευτεί την ζωγράφο και θα γίνει πλούσιος πουλώντας τους πίνακες της με την δική του όμως υπογραφή!

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία αυτό εδώ το φιλμ θα αγγίξει κάθε ευαίσθητο άνθρωπο και ειδικά τους καλλιτέχνες αφού δεν έχει να κάνει μόνο με κλοπή έργου, αλλά και με κλοπή ταυτότητας. 

Είναι πράγματι τόσο ανατριχιαστικά όμορφο, που ανυπομονώ για το Miss Peregrine's Home for Peculiars (2016).

Το Region B Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Anamorphic Widescreen 16:9 (1.85:1) Full HD 1080p, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε τα βίντεο The Making of Big Eyes και Q & A (η συνολική τους διάρκεια είναι περίπου 50 λεπτά και αποτελούνται από συνεντεύξεις των συντελεστών).


Χρήστος Μουρούκης.