Header Ads

DVD Review: Island of the Living Dead (2007) και Zombies: The Beginning (2007)


Island of the Living Dead (2007)

Μια ομάδα χρυσοθήρων πάνε δια πλοίου στο νησί του τίτλου, το οποίο τελικά είναι καταραμένο αφού ο θησαυρός προστατεύεται από ορδές ζόμπι (μερικά εκ των οποίον έχουν και δόντια αλά βαμπίρ, ενώ στο τέλος μιλάνε κιόλας).

Παίζουν οι Yvette Yzon, Gaetano Russo και Alvin Anson.

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και για τις σκηνές φόρο τιμής στα Zombi 2 (1979) και Night of the Living Dead (1968).

Ο σκηνοθέτης Bruno Mattei έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, αφού ακόμη και οι «κακές» ταινίες του είναι άκρως διασκεδαστικές. 

Δυστυχώς, σε αυτή την Ιταλική παραγωγή δεν συμβαίνει αυτό (όπως και με αρκετές από τις ταινίες που έκανε λίγο πριν τον θάνατο του).

Το Region 1 [NTSC] DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.78:1 / 16:9 και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο Bungle in the Jungle (με τον παραγωγό Giovanni Paolucci και τον σεναριογράφο Antonio Tentori), το International Sales promo, και το Trailer.





Zombies: The Beginning (2007)

Η Sharon Dimao [Yvette Yzon] είναι η μόνη που επέζησε από την προηγούμενη ταινία [Island of the Living Dead (2007)] και στην προσπάθεια της να εξηγήσει τη φάση με τα ζόμπι στους χαρτογιακάδες της μεγάλης πολυεθνικής για την οποία εργάζεται, απολύεται.

Και πάει να μονάσει, ως που ένας άλλος ματσωμένος της προσφέρει πολλά χρήματα για να επιστρέψει στο νησί των τεράτων παρέα με μία ομάδα κομάντο.

Πολλά από τα ζόμπι (αν όχι όλα) φοράνε μάσκες…
 Αρκετά από τα εφέ είναι ασυγχώρητα…
 Θα δείτε και ζόμπι μωρά, ζόμπι παιδιά (με κεφάλια που θυμίζουν σφηκοφωλιές), και ζόμπι νάνους… 
Θα δείτε ακόμη και έναν τεράστιο εγκέφαλο να μιλάει…

Αυτή η ταινία έμελε να είναι και η τελευταία του σκηνοθέτη Bruno Mattei, και δεν ντρέπομαι να πω πως όταν το 2007 έμαθα την είδηση για τον θάνατο του, δάκρυσα. 
Είχα γράψει και ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο τότε που είχα αναρτήσει στο MySpace, αλλά δεν κατάφερα να το βρω τώρα για να το παραθέσω εδώ.


Το Region 1 [NTSC] DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen 1.78:1 (16:9) και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο Zombies Genisys (με τον σεναριογράφο Antonio Tentori) και το Original Trailer.





Χρήστος Μουρούκης.