Header Ads

Επίσημα πράγματα για τον Romero και το κόμικ της Marvel


Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια αναβίωση του zombie genre. 
Όλοι το ξέρουμε, και όλοι το απολαμβάνουμε (φαντάζομαι). 

Από blockbusters, όπως το επιεικώς απαράδεκτο World War Z, μέχρι indies  όπως το καταπληκτικό The Battery, και φυσικά από τη ναυαρχίδα που είναι το The Walking Dead, μέχρι την τραγική τηλεοπτική, επίσης, σειρά Z Nation

Στα σκαριά είναι ακόμη το Fear the Walking Dead, το spin-off της ναυαρχίδας που λέγαμε, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη του καλοκαιριού.

Αυτή η υπερβολική δόση zombies ίσως να έχει κουράσει κάπως, και οι ειδήσεις σχετικά με νέα zombie projects δεν ενθουσιάζουν ιδιαίτερα, ή τουλάχιστον όχι όπως πριν 10-20 χρόνια, όταν το genre ήταν σχεδόν νεκρό. 

Παρ’όλα αυτά, υπάρχει ένας κύριος, για τον οποίο όταν κυκλοφορούν νέα, απλώς δίνουμε την πρέπουσα προσοχή, κατά προτίμηση όρθιοι (από σεβασμό, καθαρά).

Ο εν λόγω κύριος δεν είναι άλλος από τον George A. Romero, τον πατέρα των zombies, όπως τα ξέρουμε σήμερα (χωρίς την ταύτιση τους με το βουντού, όπως ίσχυε πριν το σωτήριο έτος 1968). 

Ο Romero λοιπόν, σε ένα Q&A ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω στο σενάριο του πρώτου κύκλου μιας νέας σειράς, με όνομα Empire of the Dead(κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από πέρυσι).
Η σειρά βασίζεται σε μια σειρά κόμικ της Marvel με το ίδιο όνομα, που έχει γράψει ο ίδιος.

Ο Romero σκοπεύει εκτός από το να γράφει το σενάριο, να σκηνοθετήσει και αρκετά από τα επεισόδια της σειράς. 
Το project βρίσκεται ακόμη, βέβαια, σε στάδιο προ παραγωγής, και δεν είναι βέβαιο πως θα γίνει τελικά πραγματικότητα. 

Αλλά ειλικρινά, δε θα είναι υπέροχο να δούμε ξανά τον μεγάλο αυτό μάστορα πίσω από την κάμερα;

Κώστας Φαρόπουλος.