Header Ads

DVD Review: The Purge Anarchy (2014)


Όταν πρωτοδιάβασα την τέλεια ιδέα του The Purge (2013) ήξερα πως πρέπει να δω το φιλμ χωρίς δεύτερες σκέψεις. 
Και το κλειστοφοβικό αποτέλεσμα με πρωταγωνιστή τον Ethan Hawke είναι πλέον ανάμεσα στις αγαπημένες μου ταινίες της δεκαετίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ταινία διαδραματίζεται στην Αμερική του κοντινού μέλλοντος, όπου η ταξική δικτατορία «δωρίζει» μια νύχτα κάθε χρόνο κατά την οποία οι πολίτες μπορούν να προβούν σε ότι έγκλημα μπορείτε να φανταστείτε χωρίς καμία απολύτως νομική επίπτωση.

Ένα χρόνο μετά ο σκηνοθέτης James DeMonaco επιστρέφει με αυτό το sequel.

Το The Purge (2013) μάλλον λόγω χαμηλού budget επικεντρώνονταν στο πως μία οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει. 

Το The Purge: Anarchy (2014) παίρνει τους (καινούργιους) πρωταγωνιστές (κυρίως) στον δρόμο και παρουσιάζει τα πάντα σε μεγαλύτερη κλίμακα, μάλλον λόγω του υψηλότερου budget.

Αν παραβλέψετε την χυδαιότητα του τίτλου [φαίνεται πως στην Αγγλία (όπου έχω ζήσει) και στην Αμερική (χώρα παραγωγής του φιλμ) η λέξη «αναρχία» είναι πλέον ταμπού και καμία σχέση δεν έχει ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται ο όρος με την πραγματική ιδέα της πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά δεν περίμενα και κάτι βαθύτερο από τον Michael Bay που είναι ένας εκ των παραγωγών] και τα διάφορα κλισέ [οι μαύροι αντάρτες φοράνε μπερέδες], τότε θα δείτε μια ταινία που (εκτός του ότι είναι απολαυστική) θα σας βάλει σε σκέψεις (ακόμη και πέραν της απλής και ρεαλιστικής θεώρησης ότι ο καπιταλισμός φέρνει την διαφθορά κυρίως μέσω της άρχουσας τάξης). 


Περιμένω με χαρά το The Purge 3 μέσα στο 2016.

Το Region B Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High-Definition Widescreen 2.40:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε χρήσιμες Deleted Scenes και το βίντεο Behind the Anarchy.


Χρήστος Μουρούκης.