Header Ads

From Dusk Till Dawn (Season 1) box-set review


Το αριστουργηματικό From Dusk Till Dawn (1996) ήταν η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Robert Rodriguez που είδα στον κινηματογράφο. 

Τα δύο straight-to-video sequel [From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999) & From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (1999)] μου φάνηκαν αδιάφορα. 

Το DVD box-set με τις τρεις ταινίες στέκεται όμορφα στη συλλογή μου. 
Και έτσι αποφάσισα να δω και την τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε πέρυσι.

Αυτή καταπιάνεται με τα αδέρφια Seth [ο D.J. Cotrona του G.I. Joe: Retaliation (2013)] και Ritchie [ο Zane Holtz του Vampires Suck (2010)] που είναι ληστές.

Ο τελευταίος έχει «επικοινωνία» με «οντότητες» που τον φέρνουν σε συνεννόηση με βαμπίρ. 

Ο αγαπημένος σας Robert Patrick [Terminator 2: Judgment Day (1991)] παίζει έναν εκ των ομήρων τους.

Κοντά στα σύνορα του Τέξας και του Μεξικού καραδοκούν πολλοί μπάτσοι και αμέτρητα αιμοδιψή τέρατα. 


Οι πρωταγωνιστές σύντομα θα βρεθούν στο στριπτίζάδικο Titty Twister (που είναι αυτό που περιμένουν οι φαν) και εκεί θα συναντήσουν τον Sex Machine [ο Jake Busey του The Frighteners (1996)] και την Santánico Pandemonium (η Eiza González που μάλλον είναι ότι πιο σέξι στην τηλεόραση του 2014).

Γενικά βαριέμαι αφόρητα την pseudo-grindhouse μόδα. 

Δείγματα όπως το Hell Ride (2008) είναι γελοία, ενώ σκηνοθέτες όπως ο Tarantino παρότι δείχνουν να γνωρίζουν την ιστορία, αδυνατούν να πιάσουν το feeling. 

Και οι θεατές είναι για κλάματα, αφού αν αγνοείς το αυθεντικό και ασχολείσαι μόνο με το homage επειδή είναι pseudo-modern τότε μόνο ως hipster μπορείς να χαρακτηριστείς. 
Και μάλλον για αυτό η παρούσα σειρά είναι η πιο αγαπημένη των hipster.

Παραδόξως είναι πάρα πολύ καλή!

Ο Robert Rodriguez που σκηνοθέτησε πολλά από τα επεισόδια, κατάφερε να δημιουργήσει διαλόγους ανώτερους και πολύ πιο cool από οτιδήποτε έχει κάνει ο Tarantino


Άλλωστε στο Grindhouse (2007) το segment του Rodriguez ήταν ανώτερο από αυτό του Tarantino
Και το theme song του πρώτου αυτού επεισοδίου θυμίζει αρκετά το ανάλογο αυτής της ταινίας.

Το Blu-ray 3-disc-set που αγόρασα παρουσιάζει όλα τα επεισόδια της πρώτης σεζόν σε 1080p High Definition (1.78:1), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Audio commentary του Robert Rodriguez και άλλων συντελεστών, Full Length Trailer, και τα βίντεο Best Kills Video (η γενιά του YouTube θα έφτιαχνε ένα τέτοιο σίγουρα, οπότε με την ύπαρξη αυτού του αυθεντικού προδίδεται το target group), On Set: The Making of From Dusk Till Dawn: The Series, Behind the Scenes "On Set: Brought to You by General Motors", Behind the Scenes "On Set: Brought to You by Dos Equis", Character Bio Featurettes, General Motors commercial featuring Seth Gecko, Dos Equis commercial featuring Carlos Madrigal, Big Kahuma commercial, "What's in the Briefcase" spot, SXSW featurette (όλα αυτά είναι συρραφές σκηνών της σειράς με αποσπάσματα από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις, καθώς και λίγο νέο υλικό).


Επίσης Q&A from premiere at Alamo Drafthouse with Robert Rodriguez and cast [σε αυτό ο δημιουργός μας λέει πως το From Dusk Till Dawn (1996) είναι το πρώτο φιλμ του George Clooney, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε τα Return to Horror High (1987) και Return of the Killer Tomatoes! (1988)].

Χρήστος Μουρούκης.