Header Ads

Poster και πρώτες εικόνες από το ελληνικό splatter short Eye Candy του Δημήτρη Βαβάτση


Ελληνικό exploitation/horror/splatter film γίνεται; 

Φυσικά και γίνεται όταν πίσω από αυτό είναι ο Δημήτρης Βαβάτσης (συνέντευξή του εδώ), δημιουργός των βραβευμένων ταινιών Σαρκοβόρος (Carnivore), Καλύτερη Ελληνική Ταινία Μικρού Μήκους στο 2o Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS' και Ευλάβεια (5 διεθνή και εγχώρια βραβεία), έχοντας μαζί του μια πιστή ομάδα ανερχόμενων κινηματογραφιστών/συνεργατών που προσπαθούν να δώσουν σάρκα και οστά σε ένα δύσκολο, για τον εγχώριο κινηματογραφικό κόσμο, είδος.

Το Eye Candy/Χάρμα Οφθαλμών είναι ένα 8λεπτο φιλμ μικρού μήκους, σε σκηνοθεσία/σενάριο Δημήτρη Βαβάτση, παραγωγή των Ιωάννα Πετειναράκη (Σαρκοβόρος/Carnivore), Αναστασία Φλωκατούλα (συνέντευξή της εδώ) του Jus Primae Noctis που επίσης είδαμε στο 2ο HFF FRIGHT NIGHTS και πρωταγωνιστές τους Σταυριάνα Παπαδάκη του Κ.Θ.Β.Ε. και Διονύση Καραθανάση (The Noir Project). 

"Ένας άντρας και μια γυναίκα έρχονται σε συμφωνία να βρεθούν σε ένα υπόγειο, όπου αυτός πληρώνει και αυτή ...πράττει. 
Το παιχνίδι με όριο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ξεκινά."



Τα γυρίσματα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και διήρκεσαν 2 μέρες, με την όλη προσπάθεια να είναι no budget και το συνεργείο να αποτελείται από έναν συγκεκριμένο πυρήνα συνεργατών, με την προσθήκη ωστόσο και νέων ανθρώπων γιατί, όπως μας λέει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης

 "...θέλω να συνεργάζομαι και με καινούργιους ανθρώπους, γιατί θέλω συνεχώς να μαθαίνω και να εξελίσσομαι".


Τα σπέσιαλ εφέ και το μεικ απ επιμελήθηκε η Βασιλική Yolande Kita Dulac, που απέσπασε δύο βραβεία για την δουλειά της στον Σαρκοβόρο/Carnivore.

Τα είδη και υποείδη που κάνουν την εμφάνιση τους στη ταινία είναι τα Horror, Thriller, Splatter, Exploitation, Sexploitation και Torture.

Η μουσική είναι πρωτότυπη και ανήκει στον Μάριο V Αποστολακούλη (Σαρκοβόρος/Carnivore) και αξίζει επίσης να αναφερθούμε στα τραγούδια "Remission" και "Eye Candy" που ακούγονται στην ταινία, σε σύνθεση επίσης του Μάριου V Αποστολακούλη και σε ερμηνεία της Στελλίνας Βογιατζή.

Το Eye Candy/Χάρμα Οφθαλμών θα κάνει τις πρώτες του φεστιβαλικές προβολές μέσα στο 2015, οπότε για οτιδήποτε νέο δεν έχετε παρά να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα της ταινίας εδώ.

Υ.Γ. Δεν ξέρω κατά πόσο η ταινία είναι ένα σχόλιο για όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια, μιας και δεν την έχω δει ακόμα, αλλά σίγουρα το tagline του πόστερ "Εκμετάλλευση είναι η λύση", όσο και η περίληψη της ιστορίας, νομίζω λένε πολλά!!!

Κώστας Κίτσιος.