Header Ads

DVD Review: Wrong Way (1972)


Δύο φίλες, η Nancy [η Lynn Harris του Drop Out Wife (1972)] και η Kathy [η Becky Sharpe του Curse of the Headless Horseman (1972)] ξεμένουν στη μέση του πουθενά όταν κατά την εκδρομή τους χαλάει το αυτοκίνητο τους.

Τότε θα συναντήσουν ένα τσούρμο χίπηδες και μία σειρά από περιθωριακούς, οι οποίοι θα τις βιάσουν αλλεπάλληλα, ενώ απώτερος τους σκοπός είναι να τις εθίσουν στην ηρωίνη και να τις βάλουν με το ζόρι να εργαστούν σε πορνεία.

Έμαθα για αυτή την Αμερικάνικη ταινία επειδή κάποιος μου είπε πως φημολογείται πως το σενάριο της ήταν δουλειά του πολυγραφότατου Edward D. Wood, και δεν νοείται να υπάρχει ταινία του (έστω και αν δεν αναγράφεται το όνομα του στους τίτλους) στην οποία μπορώ να έχω πρόσβαση και να μην γίνει κομμάτι της συλλογής μου.

Γρήγορα έμαθα πως τουλάχιστον στο κομμάτι του home video αυτή η ταινία κυκλοφόρησε μόνο στην Αγγλία πριν την εποχή των απαγορεύσεων και εξαφανίστηκε από προσώπου γης όταν την πήρε χαμπάρι το μακρύ χέρι της λογοκρισίας.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί κυνηγήθηκε αυτή η ταινία: από την αρχή μέχρι το τέλος βλέπουμε βιασμούς. 


Μπορεί ο ρεαλισμός που θέλανε οι δημιουργοί να πετύχουν να μην είναι – λόγω αδυναμίας και άλλων παρόμοιων παραγόντων – τόσο ισχυρός όσο άλλα roughies όπως το Last House on the Left (1972), ωστόσο όσοι δεν είναι μυημένοι στο είδος θα πρέπει (για το καλό τους) να προσπεράσουν.

Οι υπόλοιποι μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η Desert Island Classics κυκλοφόρησε αυτό το DVD-R και αυτό το διαμάντι είναι πλέον δικό μας, ενώ θα πρέπει να λείπουν και τα παράπονα για την ποιότητα του transfer καθώς φαντάζομαι πως τίποτα περισσότερο από ένα VHS-rip θα ήταν εφικτό.


Χρήστος Μουρούκης.