Header Ads

Το Color Out of Space του H.P. Lovecraft μεταφέρεται ξανά στο κινηματογράφο


Καλά νέα για εμάς τους φίλους του H.P. Lovecraft, καθώς ο πάλαι ποτέ βραβευμένος Richard Stanley θα επιστρέψει στη καρέκλα του σκηνοθέτη, μετά από σχεδόν 25 χρόνια, για να γράψει και να σκηνοθετήσει την προσαρμογή του The Colour Out of Space

H ιστορία αφορά έναν μετεωρίτη που οδηγεί τους ανθρώπους στη παράνοια …και για να μην σπάτε το κεφάλι σας, μοιάζει με το γαλλικό Dead Shadows που φέραμε στις αίθουσες το 2013).

Η ανεξάρτητη εταιρεία ταινιών τρόμου SpectreVision βρίσκεται στη παραγωγή, και ο συν-ιδρυτής της, Daniel Noah, έκανε επίσημες δηλώσεις:

Ο H.P. Lovecraft είναι ο αδιαφιλονίκητος πατέρας της λογοτεχνίας τρόμου, και όμως, ακόμη δεν έχει υπάρξει ούτε μία κινηματογραφική μεταφορά που θα συλλαμβάνει την σκοτεινή ομορφιά του έργου του. 
Το σενάριο/προσαρμογή του Richard Stanley ήταν μια Αποκάλυψη για μένα.Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ταινία του θα αγαπηθεί από όλους τους οπαδούς του Lovecraft σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ο ίδιος ο Stanley δήλωσε:

Θα πρέπει να είναι μια τρομακτική Lovecraft ταινία. Θέλω να κάνω ένα σκοτεινό ταξίδι και το The Color Out of Space σίγουρα έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι ένα πολύ σκοτεινό ταξίδι.

Τον Stanley ίσως τον γνωρίζετε από το Hardware του 1990, ή από το Dust Devil του 1992.
Από τότε, σκηνοθετεί shorts και ντοκιμαντέρ (και μια ιστορία από το The Theatre Bizarre), και αυτή θα είναι η πρώτη του ταινία από το 1992!

Όσο για το διήγημα Color Out of Space, υπήρξαν άλλες δύο πιστές μεταφορές της ιστορίας.
Το Die, Monster, Die! (1965) του Daniel Haller και το The Curse (1987) του David Keith.

Απλώς βασισμένο στην ιστορία ήταν και το Die Farbe του Huan Vu, το οποίο είχαμε δει στο SFF-rated Athens το 2012.