Header Ads

DVD Review: Blood for a Silver Dollar (1965) & Death Rides a Horse (1966)


Blood for a Silver Dollar (1965)


Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, ο Gary O'Hara [ο Giuliano Gemma, πολλά χρόνια πριν το Tenebre (1982)] προσπαθεί περαστικός να βρει δουλειά στην πόλη Yellowstone με σκοπό να αγοράσει ένα άλογο και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ο μόνος που δέχεται να προσλάβει τον Gary είναι ο πάμπλουτος McCoy [ο Pierre Cressoy, ο οποίος την ίδια χρονιά ήταν και στο Adiós gringo (1965)] ο οποίος τον βάζει εν αγνοία του να σκοτώσει τον ίδιο του τον αδερφό [ο Nazzareno Zamperla]. 

Τη στιγμή που γίνεται αυτό, οι άντρες του McCoy σκοτώνουν και τον Gary… ή μάλλον, έτσι νομίζουν.

Το σενάριο αυτού του σπαγγέτι γουέστερν έγραψαν οι Giorgio Stegani [Adiós gringo (1965)] και Giorgio Ferroni [ο σκηνοθέτης του έργου]. 
Ακολούθησε ένα sequel, το For a Few Extra Dollars (1966), το οποίο δεν έχω δει.

Το Region 2 [PAL] DVD που προμηθεύτηκα παρουσιάζει την ταινία σε Widescreen aspect ratio, και δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές.






Death Rides a Horse (1966)


Ο Bill Meceita [ο John Phillip Law του Diabolik (1968)] όταν ήταν μικρός είδε την οικογένεια του να σφαγιάζεται, και τώρα που μεγάλωσε θέλει εκδίκηση.

Ο Ryan [ο Lee Van Cleef, την ίδια χρονιά που ήταν και στο – ανώτερο φυσικά - The Good, the Bad and the Ugly (1966)] έκανε δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή εξαιτίας ενός χαφιέ, και θέλει και αυτός εκδίκηση, ή μάλλον, χρηματική αποζημίωση.

Το σενάριο έγραψε ο Luciano Vincenzoni [For a Few Dollars More (1965)], η σκηνοθεσία είναι του Giulio Petroni [Tepepa (1969)], ενώ τη μουσική έγραψε ο Ennio Morricone [και έκτοτε χρησιμοποιήθηκε στα Kill Bill].

Αυτό εδώ είναι ένα από τα καλύτερα σπαγγέτι γουέστερν της πρώτης γενιάς και το Region 2 DVD που προμηθεύτηκα δεν είναι άσχημο (Aspect Ratio: 2.35:1), αλλά δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές.

Χρήστος Μουρούκης.