Header Ads

DVD Review: Gomorrah - The Complete Season One


Ο Ciro di Marzio [ο Marco D'Amore του Una vita tranquilla (2010)] παίρνει εντολή από τον Pietro Savastano [ο Fortunato Cerlino που φέτος θα τον δείτε και στο Il Vuoto (2015)] να σκοτώσει τους άνδρες του Salvatore Conte [ο Marco Palvetti του Il grande sogno (2009)]. 

Σε αυτή τη μάχη ο Ciro θα χάσει όλους του τους φίλους, και τότε όλα θα αλλάξουν μέσα του.

Είμαι μεγάλος φαν των true crime βιβλίων, κυρίως των αμερικάνικων και των βρετανικών, αλλά παραδόξως το αγαπημένο μου βιβλίο του είδους είναι ένα ιταλικό, το Gomorrah του Roberto Saviano

Σε αυτό, ο δημοσιογράφος διεισδύει στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος της Νάπολης.

Πριν από μερικά χρόνια, σε έναν κινηματογράφο του Λονδίνου, είδα και την ταινία που βασίστηκε σε αυτό, την αριστουργηματική Gomorra (2008). 
Και τώρα ήρθε η ώρα και της σχετικής σειράς.

Οι Ιταλοί πλέον έχουν αφήσει πίσω τους τα διασκεδαστικά αλλά ανόητα γκανγκστερικά έργα των ‘70s και φτιάξανε μια σειρά που μοιάζει περισσότερο με κινηματογραφική ταινία, και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις αντίστοιχες αμερικάνικες, ακόμα και το The Sopranos.

Οι γκάνγκστερ απεικονίζονται με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο, ενώ η κινηματογράφηση ακολουθεί το αισθητικό μοτίβο της ταινίας. 

Για αυτή ευθύνονται οι σκηνοθέτες Stefano Sollima [γιός του μέγιστου Sergio Sollima], Claudio Cupellini [Una vita tranquilla (2010)] και Francesca Comencini [A casa nostra (2006)].

Ξεχάστε τα κοστούμια της χλιδής του The Godfather (1972) και όλες της ανακρίβειες του είδους, και πάρτε μια γεύση της πραγματικής Νάπολης, αγοράζοντας αυτό το set τεσσάρων Blu-ray. 

Είναι Region B, και όλα τα επεισόδια παρουσιάζονται σε 16x9, και ως πρόσθετη παροχή υπάρχει ένα Behind the Scenes βίντεο.

Χρήστος Μουρούκης.