Header Ads

Ο Εξορκιστής ...μπορεί να γίνει η νέα σειρά του Fox!


Αυτό το Μάρτιο, θα δούμε το Damien στο A & E, ως νέα δραματική σειρά με τον …ενήλικο πια ήρωα του The Omen (Η Προφητεία). 

Αλλά δεν είναι το μόνο κλασικό horror που γίνεται τηλεοπτική σειρά καθώς το Fox έχει παραγγείλει έναν πιλότο μιας προσαρμογής του βιβλίου του William Peter Blatty, The Exorcist, για μια ενδεχόμενη νέα τηλεοπτική σειρά του προγράμματός του.

Το βιβλίο έχει ήδη μετατραπεί σε ταινία το 1973, ο θρυλικός Εξορκιστής, έκοψε τη χολή στους θεατές της εποχής του και έδωσε τροφή για συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου επί χρόνια.

Έτσι, μια τηλεοπτική σειρά με τίτλο The Exorcist θα έχει πολλά ενδιαφέροντα να πει, αρκεί να προσαρμοστεί στην μεταμοντέρνα εποχή που ζούμε.

Πάντως, η τηλεοπτική σειρά με θέμα τον Εξορκιστή βρίσκεται στα σκαριά από το 2012.
Τότε, ο σκηνοθέτης του Martha Marcy May Marlene, Sean Durkin εργαζόταν για τη σειρά, αλλά για κάποιο λόγο σταμάτησε (και ασχολήθηκε με τη σειρά Southcliffe).

Το 2013 ο σεναριογράφος του πρόσφατου αποτυχημένου Fantastic Four, Jeremy Slater, είχε αναλάβει να γράψει το σενάριο, και τελικά φαίνεται να το ξανακάνει εν έτη 2016.

Πριν απογοητευτείτε σχετικά με τον Slater, είναι σημαντικό να θυμηθείτε ότι το αρχικό σενάριο για τους Fantastic Four δεν ήταν πραγματικά αυτό που είδαμε στην τελική κινηματογραφική εκδοχή.

Υπήρχε μεγάλη ανάμιξη τρίτων και το σενάριο του Slater στο τέλος σχεδόν καταστράφηκε. 
Ίσως να μην πρέπει να τον κρίνουμε από αυτό λοιπόν.

Αντίθετα, πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι γιατί το Fox δεν έχει καλή παράδοση στις προσαρμογές βιβλίων σε τηλεοπτικές σειρές.
Παράδειγμα το …ψόφιο Minority Report.

Η τηλεοπτική σειρά Ο Εξορκιστής είναι μόνο μια πιθανότητα.
Αν ο πιλότος δεν εντυπωσιάσει τα στελέχη του δικτύου, δεν θα τη δούμε να ολοκληρώνεται ποτέ.

Εσείς τι λέτε;
Θα βλέπατε μια τηλεοπτική σειρά με εξορκισμούς;