Header Ads

The Purge: Election Year trailer: Θέλεις να σκοτώσεις έναν πολιτικό;


Οι δύο ταινίες The Purge και The Purge: Anarchy του σκηνοθέτη James DeMonaco δεν δίσταζαν να συγχωνεύσουν την πολιτική με τον τρόμο. 

Το ανατριχιαστικό franchise – με μια Αμερική που νομιμοποιεί το έγκλημα για μια νύχτα κάθε χρόνο - ήταν ένα όχημα για να εξετάσει τον τρόπο που διεφθαρμένα συστήματα ευνοούν τους πλούσιους και ισχυρούς, ενώ αφήνει κυριολεκτικά τους φτωχούς και τους αβοήθητους στο δρόμο.

Το trailer της τρίτης ταινία, The Purge: Election Year, έφτασε και μοιάζει με το επόμενο φυσικό βήμα για αυτή τη σειρά ταινιών.

Όπως υπονοεί και ο τίτλος, η τρίτη ταινία κινείται βαθύτερα στην πολιτική σφαίρα, με πρώτο πλάνο την Charlene Roan (Elizabeth Mitchell), μία υποψήφια για τη προεδρία που έχει χτίσει ολόκληρη την εκστρατεία της στην εξάλειψη αυτού του νόμου.

Φυσικά, όσοι βρίσκονται στην εξουσία τη βλέπουν ως απειλή και θα προσπαθήσουν να την βγάλουν από τη μέση κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας – κάτι που μοιάζει κυριολεκτικά με το τέλειο έγκλημα, αφού τότε ο φόνος θα είναι νόμιμος.

Ωστόσο, δεν υπολογίζουν στην παρουσία του Franc Grillo, ο οποίος παίζει το σωματοφύλακα της Charlene αφού επέζησε από τα γεγονότα του του The Purge: Anarchy το 2014.
Αλλά το χάος μέσα και γύρω από την περιοχή της Ουάσιγκτον δεν το γλυτώνει.

Και επειδή αυτή είναι μια ταινία The Purge και το πολιτικό στοιχείο είναι εντονότατο, οι δολοφόνοι αυτοί τη φορά έχουν μια πατριωτική οπτική (πέρα από τα κλασικά αλλόκοτα κοστούμια και τις ανατριχιαστικές μάσκες) με Αμερικάνικες σημαίες παντού και …γκιλοτίνες (οκ, αυτό είναι …γαλλικό).

Το The Purge: Election Year φτάνει στις αίθουσες των ΗΠΑ 1η Ιουλίου 2016.