Header Ads

Οι Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του 3ου φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ


Η ελληνική παραγωγή ήταν και φέτος δραστήρια στο Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’, ειδικά στις μικρού μήκους ταινίες.

Η συμμετοχή στο email του φεστιβάλ αλλά και στην πλατφόρμα Click For Festivals, ξεπέρασε τις 40 ταινίες, πράγμα εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ελληνικές παραγωγές ταινιών τρόμου/μυστηρίου/φαντασίας.

Στο διαγωνιστικό τμήμα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του 3ου Horrorant Film Festival ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ βρίσκονται 10 ταινίες:



Caffeine (2016) των Γιώργο Μιχαλόπουλο και Ευθύμη Οικονόμου.
Ο Θέμης ξυπνά το πρωί και …δεν έχει καφέ.   Οι ειδήσεις αναφέρουν την κρίση στις προμήθειες καφέ, μετά το ναυάγιο της CaffecopCo σε μια βραχονησίδα των Κυθήρων.   
Τα νεύρα του Θέμη όμως απαιτούν να βρει καφέ…









Durckness (2016) του Άρη Δεληγιαννίδη 
Ένας άντρας γίνεται ψυχωτικός με το κίτρινο πλαστικό παπάκι του μπάνιου. Νοιώθει πως τον παρακολουθεί και τον στοιχειώνει. 
Φτάνει στα άκρα της παραφροσύνης.





Edith (2015) του Ντομινίκ Παπαεμμανουήλ
Σε ένα θέατρο, ο ανατρεπτικός μάγος Sanford φαίνεται να έχει καθηλώσει τα βλέμματα. Ανάμεσα στο ενθουσιασμένο πλήθος, βρίσκεται και η Edith μαζί με την μητέρα της, παρακολουθώντας με κομμένη ανάσα τα μαγικά κόλπα που ξεχωρίζουν σαν φλόγες μέσα από το σκοτάδι. Ένα από τα κόλπα όμως επιτάσσει την συμμετοχή ενός θεατή. Έτσι η Edith παίρνει μια απόφαση που θα ανατρέψει όχι μόνο τη δική της ζωή αλλά και του συμπρωταγωνιστή της, William. 




Eye Candy (2015) του Δημήτρη Βαβάτση.
Ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν συμφωνία να βρεθούν σε ένα υπόγειο. 
Το παιχνίδι με όριο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ξεκινά.





Inner Land (2015), της Βίβιαν Παπαγεωργίου.
Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό, μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα παράξενο σχολείο. Ο υποκειμενικός της χρόνος διαφέρει από αυτόν του σχολείου. Μαθητές και δάσκαλοι την παγιδεύουν σταδιακά στον δικό τους ‘νεκρό’ χρόνο που έχει τους δικούς του νόμους. 
Ανεπαίσθητα, χτίζονται γύρω της αναπόδραστα τείχη.  





Το Κλάμα (2015) των Γιώργο Δημητρόπουλο και Κωστή Αντονίνη.
Μια νεαρή γυναίκα ετοιμάζεται να περάσει άλλο ένα μοναχικό βράδυ στο σπίτι. 
Αυτή η νύχτα, ωστόσο, δεν θα είναι ίδια με τις άλλες...





Χαρούμενα Γενέθλια (2016) της Μαρίας Μανόνα.
Η 'Άννα γιορτάζει τα 17α γενέθλιά της. Ακόμα όμως δε νιώθει έτοιμη να αποχωριστεί το παιχνίδι των παιδικών της χρόνων, την αγαπημένη της κούκλα 'Εμιλυ. 
Όταν την επόμενη μέρα ο αυστηρών αρχών πατέρας της την αναγκάζει να την εγκαταλείψει, η Έμιλυ παίρνει την εκδίκησή της και ''στοιχειώνει'' την Άννα για πάντα..





4 Μαρτίου (2015) του Δημήτρη Νάκου.
Η Μαρία, μια νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, φροντίζει η κυρία Ουρανία σε ένα χωριό στην Ελλάδα. Η κυρία Ουρανία είναι νεκρή εδώ και 3 ημέρες αλλά η Μαρία το κρύβει από τα παιδιά της, που μένουν στην πόλη, επειδή φοβάται ότι δεν θα πληρωθεί το μισθό της.  Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. 
Η 4 Μάρτη είναι η τελευταία της ευκαιρία.




Είναι Αργά (2016) των Μαρία Παπαγεωργίου και Αλέξανδρου Σιδερά
Μετά από μια συνάντηση με φίλους σε κάποιο σπίτι, μια νεαρή κοπέλα επιστρέφει σπίτι της …μέσα από το δάσος.  
…Κι ας είναι αργά!




Γαλλικό Άρωμα (2016) του Αντώνη Μανδρανή
Μια αυτοκτονία, ένα διαμάντι και δύο αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση.
Όταν η Ζακλίν μπαίνει στο κάδρο, τίποτα δεν είναι όπως φαίνονται.