Header Ads

DVD Review: A Tawdry Triple Feature!


Ιδού ένα εξαιρετικό Region 1 DVD [NTSC] που παρουσιάζει τρία φιλμ (σε 1.33:1) και ως πρόσθετες παροχές διαθέτει trailer και μια photo gallery με σχετικές διαφημίσεις στο ηχητικό background.

Πρώτο εκ αυτών είναι το αριστουργηματικό The Ultimate Degenerate (1969) το οποίο βρίσκει τον καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι Spencer [ο σεναριογράφος, μοντέρ, σκηνοθέτης, και συμπαραγωγός της ταινίας Michael Findlay] να δίνει ενέσιμα ναρκωτικά σε νεαρές γυναίκες για να του παρέχουν σόου ερωτικής φύσεως.


Ξεχωρίζει η παρουσία της Maria [η Uta Erickson του The Kiss of her Flesh (1968)] ή οποία είναι μια επιδειξιομανής που δεν μπορεί να απολαύσει το σεξ αν δεν την παρακολουθεί κάποιος.

Η διεύθυνση φωτογραφίας της Roberta Findlay [σύζυγος του σκηνοθέτη και συμπαραγωγός] μπορεί να έχει τις σύνηθες ατέλειες που η βιασύνη μιας τέτοιας παραγωγής προκαλεί (σκιές της κάμερας επάνω σε ηθοποιούς κτλ.) όμως το κρεσέντο παράνοιας που με όπλα της μόνο τους φακούς χτίζει στο φινάλε θα σας μείνει αξέχαστο.

Μπορεί το dubbing να είναι τόσο κακό που συχνά να νομίζετε πως αντί για τους εκάστοτε χαρακτήρες μιλά κάποιος αφηγητής, και μπορεί η εμμονή των δημιουργών με την κρέμα σε μορφή αφρού σπρέι να προκαλεί τον γέλωτα, όμως αυτό εδώ είναι ένα από τα καλύτερα roughie, και διαθέτει αμέτρητα πλάνα τα οποία θα ζήλευαν πολλά industrial βιντεοκλίπ.

Δεύτερο εκ αυτών είναι το εθιστικό Lusting Hours (1967) των John Amero και Lem Amero [Blonde Ambition (1981)] που ξεκινά με μια κάρτα που μας δίνει (από κάποιο λεξικό) την ετυμολογία της λέξης “lust”.


Έπειτα θα δούμε τρεις ιστοριούλες (που χωρίζονται με τίτλους, ως κεφάλαια, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν πήρε από εδώ την έμπνευση του ο Tarantino) γύρω από αυτή τη λέξη, αλλά με έμφαση στη πορνεία.

Το αξιοσημείωτο (για μια ταινία αυτής της εποχής και είδους) είναι το ότι συμπεριλαμβάνεται και ένα ψωνιστήρι που κάνει ένας παντρεμένος [ο Steve Roule του The Curse of Her Flesh (1968)] σε έναν ζιγκολό [ο Ron Skideri που είχε κάνει το ντεμπούτο του στο The Touch of Her Flesh (1967)]!

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ένας σαδιστής τραβεστί [ο προαναφερθείς Lem Amero] που μαστιγώνει τον παραπάνω ζιγκολό, καθώς και ο υπέροχος αφηγητής [και πάλι ο Lem Amero], που ανάμεσα στις τόσες βλακείες που εκστομίζει επιχειρεί να κάνει και ένα ψυχογράφημα του μέσου πορνογράφου!

Τους τίτλους αρχής θα ζήλευε και ο Martin Scorsese, και δεν αστειεύομαι.

Τρίτο εκ αυτών είναι το μεθυστικό In Hot Blood (1968) του σκηνοθέτη Joel Landwehr [ο οποίος από όσο γνωρίζω έχει κάνει μόνο άλλο ένα φιλμ, το Fluctuations (1970)].


Αυτό αφορά τη Rita [η Doris Porro που δεν έχει κάνει άλλη ταινία] που παράτησε τη δουλειά της στο εργοστάσιο για να κυνηγήσει μια λαμπερή καριέρα στο modeling, αφού όπως μαθαίνουμε είναι «…ordinary girl with an extraordinary body!»

Βέβαια η καριέρα στο modeling δεν είναι αυτή που περίμενε η πρωταγωνίστρια καθώς γρήγορα βρίσκει τον εαυτό της σε γυμνές φωτογραφίες (σε διαμερίσματα που για κανένα λόγο δεν θα ήθελε κάποιος να επισκεφθεί), μαστιγώματα (που δεν πείθουν), body painting (της κακιάς ώρας), και ναρκωτικά (που δίνονται ενέσιμα και δια της βίας).

Η ταινία γυρίστηκε χωρίς ήχο (προφανώς για οικονομικούς λόγους), και επειδή αυτό δεν θα φαινόταν καλό στους θεατές των ‘60s, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να κάνει ο ίδιος και τον αφηγητή, με αποτελέσματα που φανερώνουν την ανοησία του όλου εγχειρήματος.

Οι τίτλοι αρχής είναι συμπαθητικοί [οι μισοί πέφτουν επάνω σε χαρτί που καίγεται (τίτλος γαρ) και οι άλλοι μισοί σε γυμνά σώματα (γυναικεία φυσικά)] όπως επίσης και το ξέσπασμα βίας του φινάλε.

Χρήστος Μουρούκης.