Header Ads

DVD Review: Death Occurred Last Night (1970)


Μόλις τελείωσα την εξαιρετική 4η σεζόν του Bates Motel, και για να το γιορτάσω, είδα τούτο εδώ το φιλμ…

Η Donatella [η Gillian Bray του Vow of Chastity (1976)] είναι μια πανέμορφη εικοσιπεντάχρονη κοπέλα, που όμως έχει το μυαλό τρίχρονου παιδιού. 
Τη φροντίζει ο πατέρας της Amanzio Berzaghi [ο Raf Vallone του The Godfather: Part III (1990)], και μάλιστα τον βλέπουμε να της φορά σουτιέν ενώ είναι ξέστηθη, σε μια σκηνή awkward exploitation κινηματογράφου. 

Λίγο αργότερα, σε άλλη σκηνή από τη ζωή της Donatella, τη βλέπουμε στο μπαλκόνι να σηκώνει τη φούστα της για έναν περαστικό, σε ένα ακόμη ‘What the Fuck’ σημείο, αλλά αργότερα μαθαίνουμε πως είναι και νυμφομανής! 

Παρότι η Donatella παραμένει πάντα κλειδωμένη μέσα στο διαμέρισμα τους, μια μέρα γυρίζει ο πατέρας σπίτι και δεν τη βρίσκει εκεί, και παθαίνει έμφραγμα σε μια στιγμή ξεκαρδιστικής ερμηνείας! 

Τα μαζεύει λοιπόν ο δόλιος και πάει στο Μιλάνο για να την αναζητήσει, όπου την υπόθεση αναλαμβάνουν οι αστυνομικοί Duca Lamberti [ο Frank Wolff του Once Upon a Time in the West (1968)] και Mascaranti [ο Gabriele Tinti του Emanuelle and the Last Cannibals (1977)]. 

Εικάζουν πως λόγω της ομορφιάς της η κοπέλα θα έχει μπλέξει με τη πορνεία, και έτσι (αφού όπως λένε συμπλήρωσαν τις σωστές φόρμες) λαμβάνουν επιδότηση για μια χωρίς τέλος μπουρδελότσαρκα, την οποία φαίνεται να απολαμβάνουν, όπως επίσης τους αρέσουν και οι εκβιασμοί ανώμαλων, υποτίθεται για να συλλέξουν στοιχεία.

Το La morte risale a ieri sera (που είναι ο αυθεντικός τίτλος της παρούσας ιταλικής ταινίας) μπορεί να ακούγεται sleazy (κυρίως για τις παραπάνω σκηνές με τη Donatella ή για τις σκηνή στην οποία τρώει χαστούκια από έναν νταβατζή, ή ακόμη και για την ασταμάτητη αστυνομική βία), αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πάρα πολύ βαρετή ταινία, ειδικά αν δείτε την κουραστική άνευ περικοπών βερσιόν που είδα εγώ.

Το Death Took Place Last Night (όπως επίσης κυκλοφόρησε η ταινία σε κάποιες αγορές) διαθέτει ένα ενδιαφέρον soundtrack από τον Gianni Ferrio [ο οποίος δύο χρόνια μετά συνέθεσε τη μουσική του πολύ πιο καλού Death Walks at Midnight (1972)] και σχεδόν ερασιτεχνική φωτογραφία από τον Lamberto Caimi [Il posto (1961)]. 

Το σενάριο έγραψαν οι Duccio Tessari (ο οποίος σκηνοθέτησε κιόλας), Artur Brauner (ο παραγωγός της ταινίας), και Biagio Proietti [ο οποίος επίσης έγραψε το The Killer Reserved Nine Seats (1974)], βασισμένοι στο βιβλίο I milanesi ammazzano al sabato του Giorgio Scerbanenco.

Χρήστος Μουρούκης.