Header Ads

DVD Review: Garden of the Dead (1972)


Go to hell, you little son of a bitch!

Είναι μερικές ταινίες τρόμου οι οποίες παρότι δεν καταφέρνουν να σε τρομάξουν (ως υποτίθεται πως όφειλαν), σε μαγεύουν με την αισθητική τους (ή την έλλειψη αυτής), και μια από αυτές είναι και η παρούσα.

Το Tomb of the Undead (όπως επίσης έχει κυκλοφορήσει αυτή η ταινία) αφορά ένα τσούρμο φυλακισμένων συμμοριτών που μυρίζουν πειραματική φορμαλδεΰδη που τους κάνει επιθετικούς, και επιχειρούν την (αν μη τι άλλο δίκαια) απόδραση τους, αλλά η εξέγερση τους καταστέλλεται από τα όργανα της τάξης (οποία έκπληξη) τα οποία τους θάβουν στον κήπο της φυλακής. 

Βέβαια στη συνέχεια οι κατάδικοι επιστρέφουν ως ζόμπι, γίνονται ακόμη πιο επιθετικοί, οπλίζονται, και στην αναζήτηση τους για περισσότερη φορμαλδεΰδη θα σκοτώσουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους (συμπεριλαμβανομένων και των φρουρών).

Το σενάριο έγραψε ο Jack Matcha, βασισμένος σε μια ιστορία του Daniel Cady [ο παραγωγός της ταινίας, γνωστότερος για το πολύ καλύτερο Kiss of the Tarantula (1976)], που διαθέτει ένα ιδιαίτερα άβολο σημείο, στο οποίο μια σερβιτόρα κατηγορείται πως απολαμβάνει τη σεξουαλική παρενόχληση των πελατών!

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο John Hayes [μια άλλη γνωστή του ταινία είναι και το Grave of the Vampire (1972), το οποίο μάλιστα προβαλλόταν στους κινηματογράφους σε double-bill μαζί με τη παρούσα ταινία], καταφέρνοντας μάλιστα να διεκπεραιώσει τα γυρίσματα σε μόλις 10 μέρες.

Χρήστος Μουρούκης.