Header Ads

Alien Covenant trailer: Πρώτη γεύση από το prequel των Alien ...χωρίς Aliens!


Πιθανότατα το πλέον αναμενόμενο φιλμ εδώ και πολλά χρόνια, το Alien: Covenant του Ridley Scott, το 6ο φιλμ της σειράς Alien αλλά το 2ο χρονικά μιας και εξελίσσεται περίπου μια δεκαετία μετά τα γεγονότα στο Prometheus, απέκτησε επιτέλους trailer.

…Αλλά καλό είναι να μην ασχοληθείτε και πολύ.
Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό, αλλά το trailer απογοητεύει …big time που λέμε και στο χωριό μου.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα το περιμένω με λιγότερη ανυπομονησία.
Απλώς, καλό θα ήταν να βγάλουν γρήγορα ένα αξιοπρεπές trailer, τουλάχιστον ένα trailer αντάξιο του μύθου και της ικανότητας του σπουδαίου Ridley Scott.

Το Alien: Covenant μπορεί να έχει μερικά από τα πιο επιτυχημένα plot threads του Prometheus, αλλά η χρονολογική διαφορά και το σχεδόν εξ ολοκλήρου νέο cast μας δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για ένα νέο reboot, μια ταινία που θα μπορούσες να παρακολουθήσεις και χωρίς να έχεις δει το Prometheus!

Μόνο το ηθικά διφορούμενο android David (Michael Fassbender) επιστρέφει.
Το πλήρωμα του Covenant αποτελείται από νεοεισερχόμενους όπως η Katherine Waterston, ο Danny McBride, o Demian Bichir, o Billy Crudup, η Amy Seimetz και ο James Franco, όλοι για την επερχόμενη σφαγή από το Xenomorph …το οποίο ακόμα δεν είδαμε!

Το trailer δεν έχει alien ούτε για δείγμα (παρά μόνο ένα πλοκάμι σε μια σκηνή βγαλμένη από sci-fi horror της σειράς), ελάχιστο Fassbender και μόνο μικρές υπόνοιες για το στόρι, πέρα από τη σύνοψη που ξέρουμε από πέρυσι:

Έχοντας ως αποστολή να βρουν έναν απομακρυσμένο πλανήτη στην αθέατη πλευρά του γαλαξία, το πλήρωμα του σκάφους Covenant ανακαλύπτει κάτι που θεωρούν αρχικά ως ένας αχαρτογράφητος παράδεισος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας σκοτεινός και επικίνδυνος κόσμος – στον οποίο μοναδικός κάτοικος είναι το ανδροειδές David, επιζών του Prometheus.

Ας μείνουμε στις διαβεβαιώσεις του Scott ότι στο Alien Covenant θα δούμε ξανά όλα τα Alien που αγαπήσαμε, καθώς και τη Noomi Rapace ως Elizabeth Shaw σε ένα μικρό πέρασμα, και ας ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το πρώτο trailer που με απογοήτευσε.
Άλλωστε, μέχρι τις 19 Μαΐου 2017 που βγαίνει η ταινία, έχουμε χρόνο.