Header Ads

DVD Review: Love Camp 7 (1969)


Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δύο αμερικάνες πράκτορες [η Maria Lease του Dracula vs Frankenstein (1971) και η Kathy Williams του Office Love-in, White-Collar Style (1968)] διεισδύουν undercover και ως έγκλειστες, το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του τίτλου, με σκοπό την περισυλλογή στοιχείων, καθώς και την απελευθέρωση μιας κρατούμενης.

Αν θέλετε να δείτε ένα από τα χειρότερα dubbing των ‘60s (που συμπεριλαμβάνει και υποτιθέμενους βρετανούς να μιλάνε με αμερικάνικες προφορές), γυμνό χωρίς λόγο, βιασμούς, και βασανιστήρια (ανάμεσα τους και μια σκηνή στην οποία κρατούμενες βρέχονται με νερό από ένα συμβατικό λάστιχο και κάνουν πως υποφέρουν), τότε ήρθατε στη σωστή ταινία.

Μπορεί η ιστορική σημασία του Nazi Love Camp 7 (όπως κυκλοφόρησε αυτό το φιλμ στην Αυστραλία) να είναι τεράστια, αφού είναι κατά κοινή ομολογία το πρώτο nazisploitation έργο, καθώς και ένα εκ των πρώτων W.I.P. [ο Jesús Franco την ίδια χρονιά έκανε το 99 Women (1969)], αλλά θα παρακαλούσα να μου επιτραπεί να πω πως βαρέθηκα.

Σίγουρα, και σε εμένα ασκεί μια γοητεία το ότι είχε απαγορευθεί σε Μεγάλη Βρετανία (ήταν ένα εκ των περίφημων video nasties) και Αυστραλία, αλλά ειλικρινά, μου άρεσαν μόνο οι αιματοβαμμένοι τίτλοι αρχής.

Πρόκειται για μια παραγωγή των David Friedman [που έβαλε το χεράκι του και στην καλύτερη εκ αυτών των ταινιών, Ilsa: She Wolf of the SS (1975)] και Bob Cresse [ο οποίος έγραψε και το σενάριο, μαζί με τον Wes Bishop], ενώ η σκηνοθεσία είναι του Lee Frost [το αγαπημένο μου φιλμ του είναι το The Black Gestapo (1975)]. 
Και οι τέσσερις τους εμφανίζονται και μπροστά από τη κάμερα.

Χρήστος Μουρούκης.