Header Ads

DVD Review: Captivity (2007)


Το φωτομοντέλο Jennifer [η Elisha Cuthbert του House of Wax (2005)] ναρκώνεται, αιχμαλωτίζεται, και ξυπνά δεμένη σε ένα κελί, από το οποίο παρακολουθεί μια σειρά από φιλμ βασανισμών. 
Σύντομα θα ανακαλύψει στο διπλανό κελί και τον επίσης απαχθέντα Gary [ο Daniel Gillies του Spider-Man 2 (2004)], και μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα τους.

Αν ως σκεπτόμενος φαν πρέπει να δείτε μόνο έναν εκ των κλώνων του Saw (2004), τότε θα πρέπει να διαλέξετε αυτό εδώ το φιλμ, που ναι μεν γίνεται γραφικό με κάποιες ομοιότητες (σε μια παγίδα, η πρωταγωνίστρια πρέπει να διαλέξει αν θα μείνει ζωντανή η ίδια ή ο σκύλος της), αλλά η έλλειψη των πολλών διαλόγων το καθιστά μια απόλυτα κινηματογραφική εμπειρία (παρά τις συχνά ατυχές hip μουσικές επιλογές του).

Ωστόσο (σχεδόν δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του) σίγουρα οι περισσότεροι θα θυμούνται απλά τις έντονες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει το (ομολογουμένως ακραίο) διαφημιστικό υλικό της After Dark Films, η οποία και τελικά το απέσυρε εν μέσω απολογιών.

Πολλή εκ της βίας επί οθόνης γυρίστηκε μετά το πέρας του principal photography, και υπάρχουν αρκετές βερσιόν εκεί έξω με περισσότερη ή λιγότερη από αυτή, οπότε πρέπει να ψάξετε καλά προτού αποφασίσετε τι θα δείτε (ειδικά μετά το ατελείωτο κομφούζιο σχετικά με το rating του MPPA).

Πρόκειται για μια παραγωγή των Mark Damon [executive producer του Beastmaster 2: Through the Portal of Time (1991)], Sergei Konov και Leonid Minkovski [Silent Partner (2005)], και Gary Mehlman [The New Adventures of Pippi Longstocking (1988)], της οποίας το σενάριο έγραψαν οι Joseph Tura και Larry Cohen [βασισμένοι σε μια ιστορία του τελευταίου], ενώ η σκηνοθεσία είναι του Roland Joffé [The Mission (1986)].

Χρήστος Μουρούκης.