Header Ads

DVD Review: Clown (2014) και Heavens Fall (2006)


Ο κλόουν που «έκλεισε» ο Kent McCoy [ο Andy Powers του In Her Shoes (2005)] για το πάρτι του γιού του [ο Christian Distefano του Cut Bank (2014)] ακύρωσε την εμφάνιση του την τελευταία στιγμή και ο άτυχος πατέρας πρέπει να αυτοσχεδιάσει, όταν βρίσκει στο υπόγειο μια στολή κλόουν. 
Το πάρτι είναι μια τεράστια επιτυχία, μα το πρωί ο Kent δεν μπορεί να βγάλει τη στολή παρότι δοκίμασε ακόμη και εργαλεία σπιτιού. 

Σύντομα θα μάθει πως η στολή είναι στην ουσία ένας ξεχασμένος δαίμονας από την Ευρώπη που καταλαμβάνει ψυχή και σώμα όποιου άτυχου τη φορέσει και του δημιουργεί δολοφονικά ένστικτα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε μια ταινία που επενδύει στον ψυχισμό του «τέρατος» έναντι του τρόμου που θα μπορούσε αυτό να προκαλέσει, και ως τέτοια είναι αφόρητα βαρετή και σε καμία περίπτωση τρομακτική, ωστόσο αν έχετε όρεξη για κάτι σαν το Darkman (1990) πιθανότητα να περάσει η ώρα σας ανώδυνα.

Το Νοέμβρη του 2010 οι σεναριογράφοι Jon Watts (ο οποίος ανέλαβε και τη σκηνοθεσία) και Christopher Ford [Spider-Man: Homecoming (2017)] ανέβασαν στο YouTube ένα ψεύτικο trailer της παρούσας ιδέας, λέγοντας ψευδώς πως πρόκειται για μια ταινία του Eli Roth
Ο τελευταίος εκτίμησε τα κότσια αυτής της κίνησης και ανέλαβε χρέη παραγωγού (μαζί με τους Mac Cappuccino και Cody Ryder).

*Αναλυτικό review εδώ.






Βασισμένο στο αληθινό περιστατικό του 1931 που έγινε γνωστό ως το συμβάν των Scottsboro Boys, το σενάριο του Terry Green [ο οποίος ανέλαβε και τη σκηνοθεσία] λαμβάνει χώρα στον προβληματικό Αμερικάνικο Νότο της εποχής και ως courtroom drama εξετάζει (εν μέσω άβολης γλώσσας) εννέα Αφροαμερικάνους που κατηγορούνται για τον βιασμό δύο λευκών γυναικών [η Leelee Sobieski {Eyes Wide Shut (1999)} και η Azura Skye {One Missed Call (2008)}].

Χρήστος Μουρούκης.