Header Ads

Blu-ray review: American Guinea Pig: Bloodshock (2015)


Ένας άντρας ξυπνά κρατούμενος σε κάτι που μοιάζει με κλινική πειραμάτων, και ναι, αυτός είναι το πειραματόζωο.

Η ταινία ξεκινά με την αφαίρεση της γλώσσας του πρωταγωνιστή (ως επί τον πλείστων έχουμε να κάνουμε με μια βουβή ταινία, και κυρίως ασπρόμαυρη, παρότι υπάρχουν και έγχρωμα segments) και αυτό μας δίνει μια πολύ καλή ιδέα για τις προθέσεις του σεναριογράφου και παραγωγού Stephen Biro [θυμηθείτε το American Guinea Pig: Bouquet of Guts and Gore (2014)], και ναι, όσο περνάει η ώρα τα πράγματα τόσο χειροτερεύουν.

Πράγματι η ηθοποιία είναι κάκιστη και η διεύθυνση φωτογραφίας του Donald Donnerson είναι στα όρια του ερασιτεχνισμού (είναι εμφανής η χρήση βίντεο), αλλά για να φτάσατε ως εδώ μάλλον ήρθατε για το gore, και σας διαβεβαιώνω πως όλα τα splatter εφέ είναι άριστα και άκρως ρεαλιστικά.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα μείον εδώ (όπως το μοντάζ του Peter Bernie Rogers που κινείται σε μονοπάτια αισθητικής βίντεο), αλλά και άλλα τόσα θετικά (όπως το production design της Melanie Dean).

Ο σκηνοθέτης Marcus Koch (γνωστότερος ως μάστερ των ειδικών εφέ, και εδώ ανέλαβε και τέτοιο πόστο) σκαρφίστηκε αρκετά εμπνευσμένες γωνίες λήψης, και θα τολμήσω να πω πως έχει τη δυνατότητα να γίνει ο Gaspar Noe του torture porn, ενώ το φινάλε το οποίο μας σέρβιρε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες στιγμές του body horror του David Cronenberg.

Όμως η ερώτηση είναι αν αντέχετε τόσο φετιχισμό της βίας, διότι εδώ σας ζητείται να δεθεί κόμπος το στομάχι σας για 90 λεπτά. 
Εγώ δέχτηκα την πρόκληση και τέσταρα τις αντοχές μου, εσείς;

Η Unearthed Films ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό της και το εντυπωσιακό Limited Edition 3-disc set περιλαμβάνει Blu-ray, DVD (αμφότερα είναι R1 NTSC και παρουσιάζουν την ταινία σε 1.85:1/16:9), CD (με το soundtrack) και βιβλιαράκι.

Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentary με τους Marcus Koch και Stephen Biro, Commentary με τους Andy Winton, Gene Palubicki και Alberto Giovannelli, introduction του Biro (5 λεπτά), Production videos (6 λεπτά, από κινητό τηλέφωνο), Days of the Dead Atlanta 2016 Q&A (20 λεπτά, εντελώς ερασιτεχνικής βίντεο-λήψης), συνεντεύξεις των Dan Ellis (39 λεπτά) και Lillian McKinney (11 λεπτά), και το μεγάλου μήκους making of (91 λεπτά) το οποίο απαρτίζεται κυρίως από έγχρωμες λήψεις της κάμερας (κυρίως αμοντάριστων πλάνων που είδαμε ασπρόμαυρα στην ταινία). 

Μου πήρε δύο μέρες να φέρω εις πέρας το όλο πακέτο.

Χρήστος Μουρούκης.