Header Ads

DVD Review: Τρέξε! - Get Out (2017)


Ο Chris Washington (ο Daniel Kaluuya, ένας από τους καλύτερους νέους ηθοποιούς της γενιάς μας) και η Rose Armitage (η Allison Williams, μια από τις ομορφότερες ηθοποιούς της γενιάς μας) είναι ένα καυτό διαφυλετικό ζευγάρι.

Μετά από πέντε μήνες σχέσης αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι στο σπίτι των γονιών της Rose, και παρότι οι ανησυχίες του Chris για ρατσιστική αντιμετώπιση μοιάζουν βάσιμες, αυτό θα αποδειχθεί πως είναι το λιγότερο από τα προβλήματα του.

Έξυπνο θρίλερ, από αυτά που αμολά με το κιλό η Blumhouse Productions (ο Jason Blum ανέλαβε την παραγωγή μαζί με τους Edward H. Hamm Jr., Sean McKittrick και Jordan Peele), που ωστόσο διαφέρει χάρη στην εμμονή του με το (αδιαμφισβήτητο) θέμα του ρατσισμού, ωστόσο δεν είναι τόσο groundbreaking όσο σας έχουν πει (και σίγουρα όχι το αριστούργημα που ορισμένοι έχουν γράψει) κυρίως διότι κάποιες σεναριακές (το σενάριο είναι του Jordan Peele, ο οποίος σκηνοθέτησε κιόλας) επιλογές στο δεύτερο μέρος μοιάζουν να έρχονται από την πλευρά ενός post-Obama reverse racism.

Μοιάζει πολύ με το The Visit (2015), αλλά διαθέτει αρκετές καινοτομίες για να θεωρηθεί ξεχωριστό, ωστόσο μετά από ένα πρώτο μισό γεμάτο γκάζι, πέφτει πολύ στο δεύτερο μέρος του όταν και χάνει τις δυνάμεις του και τις ιδέες του.

Παρότι βλέπω να έρχεται από μίλια μακριά η παρωδία (στα σχετικά spoofs που κυκλοφορούν κατά ντουζίνες), καθώς το αποτέλεσμα είναι εύκολο να γελοιοποιηθεί, στέκεται καλά και θα περάσετε ένα απολαυστικό δίωρο.

Έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance, και ενώ το budget του ήταν μόλις $4.5 εκατομμύρια (τα γυρίσματα διήρκεσαν μόλις 28 μέρες), απέφερε περισσότερα από $252 εκατομμύρια (παραμένοντας στο top-10 του αμερικάνικου box-office για δύο μήνες), και οι συζητήσεις για sequel έχουν ήδη ξεκινήσει.
Δείτε και το αναλυτικό review ΕΔΩ.

Χρήστος Μουρούκης.