Header Ads

Αφιέρωμα: A Chinese Torture Chamber Story movies


Για το αφιέρωμα αυτού του μήνα θα μεταφερθούμε στο εξωτικό Χονγκ Κονγκ και στο περίφημο δίδυμο ταινιών Chinese Torture Chamber, παίρνοντας έτσι την πρώτη μας γεύση από τον Category III κινηματογράφο.

Το Category III ως rating δημιουργήθηκε το 1988 όταν θέλησε το εκεί κινηματογραφικό σύστημα κατηγοριοποίησης να βάλει κάτω από μια ομπρέλα τις ταινίες που παρείχαν σεξ και βία – ότι δηλαδή χρειαζόμαστε εδώ, στο Horrorant.


A Chinese Torture Chamber Story (1994)

Ένας επιστήμονας, ο Yang Ni-Mu [ο Lawrence Ng του Sex and Zen (1991)] φτιάχνει ένα από τα πρώτα προφυλακτικά, καθώς οι ιδέες του είναι πολύ προοδευτικές. 
Όμως ο Lau Hoi-sing [ο Tak-Bun Wong του New Police Story (2004)]  πηδά τη γυναίκα του, Jane [η Mai Ching του Physical Weapon (1994)], πράγμα που βλέπει η υπηρέτρια Siu-bak-choi [η Yvonne Hung Yung του Don’t Stop My Crazy Love for You (1993)], την οποία όταν θα την καταλάβει η μοιχός θα επιχειρήσει να τη στείλει όσο πιο μακριά γίνεται λογοδοτώντας τη με τον Gok Siu-dai [ο Kwong Leung Wong του The Killer (1989)], αφού όμως πρώτα τη βιάσει ο εραστής της.

Παρότι η παραπάνω σύνοψη μοιάζει με σαπουνόπερα εποχής, και μάλιστα μια αρκετά μπερδεμένη, δεν θα πρέπει να φοβάστε καθώς η ταινία του σκηνοθέτη Bosco Lam [The Three Lustketeers (1998)] παραδίδει αυτό που υπόσχεται, δηλαδή άφθονες σκηνές βασανισμών, κυρίως επειδή οι πρωταγωνιστές επιδίδονται σε αμέτρητες εξομολογήσεις στους αυστηρούς δικαστές και οι ανάλογες τιμωρίες ακολουθούν.

Πράγματι, το σενάριο των Bing Cheuk [Sex and the Emperor (1994)] και Jobic Tsui [Fist of the Red Dragon (1993)] διαθέτει περισσότερες κωμικές καταστάσεις από όσες ίσως μπορείτε να αντέξετε, και η δομή του που μοιάζει με μια συρραφή από βινιέτες είναι ενίοτε κουραστική, αλλά υπάρχει αρκετό γυμνό και σκηνές σεξ εδώ για να σας επιβραβεύσουν.

Ένα γρήγορο μοντάζ στην αρχή μας δείχνει περισσότερους βασανισμούς από ότι η υπόλοιπη ταινία, δίνοντας έτσι ένα στίγμα, αλλά την παράσταση αργότερα θα κλέψουν οι χορογραφημένες σκηνές μάχης, οι οποίες ήταν τόσο εντυπωσιακές που δεν μου έδωσαν το περιθώριο να καταλάβω πως γυρίστηκαν.


Chinese Torture Chamber Story 2 (1998)

Αυτό εδώ το sequel σε σενάριο και σκηνοθεσία Kim-Nam Cho [Déjà Vu (1999)] διαθέτει μια υποτυπώδη και πρόχειρη ιστορία σχετικά με κάποιους εκβιασμούς και διάθεση «προστασίας», αλλά όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες για να δούμε τη μια ερωτική σκηνή μετά την άλλη (και φυσικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό).

Βέβαια τα βασανιστήρια πλέον είναι περιορισμένα (κυρίως σε μαστιγώματα) αν και μερικά εκ αυτών είναι ευφάνταστα, και η δράση επικεντρώνεται στις άφθονες σκηνές μάχης (εντυπωσιακότερες αυτών είναι όσες διαθέτουν ninja και συμπεριλαμβάνουν από διαμελισμούς μέχρι και αποκεφαλισμούς).

Χρήστος Μουρούκης.