Header Ads

DVD Review: The Werewolf and the Yeti (1975) (La maldición de la bestia)


Ο Waldemar Daninsky (ο αγαπημένος σας Paul Naschy, που έγραψε και το σενάριο) θα μεταβεί στο Θιβέτ για να κάνει επιτόπια έρευνα και να ανακαλύψει αν το Yeti υπάρχει ή όχι. 
Σύντομα όμως θα απαχθεί από δύο θηλυκούς βρικόλακες που αφού τον εκμεταλλευτούν ερωτικά (εδώ έρχεται και λίγο ευπρόσδεκτο ευρωπαϊκό γυμνό, μέσα σε ένα σπήλαιο) θα τον μετατρέψουν σε λυκάνθρωπο! 

Είναι όμως ένας καλός λυκάνθρωπος ο οποίος μάλιστα σε μια περίπτωση αποτρέπει με τις γροθιές του και τον ομαδικό βιασμό μιας καλλονής από μια συμμορία πειρατών! 
Φυσικά στο τέλος θα συναντήσει και το Yeti (ναι, ο τίτλος δεν είναι απάτη) και θα μονομαχήσουν.

Παρά τον λυκάνθρωπο, τα βαμπίρ, τους πειρατές, και το Yeti, η μεγαλύτερη παράνοια της ταινίας του σκηνοθέτη Miguel Inglesias [Presage (1970)] είναι το απίστευτο soundtrack της που διαθέτει από πραγματικά τρομακτικά περάσματα μέχρι χαλί για παραδοσιακούς χορούς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε (π.χ. σε μια εισαγωγική σκηνή που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο, ακούμε πίπιζες, γιατί, έλα μωρέ, ποιος θα καταλάβει ότι το Λονδίνο δεν είναι στη Σκωτία)!

Πρόκειται για μια παραγωγή των Jose Antonio Perez Giner [Tombs of the Blind Dead (1972)] και Modesto Perez Redondo [The Night of the Sea Gulls (1975)] που λειτουργεί ως το όγδοο κεφάλαιο της σειράς της λυκανθρωπίας του Paul Naschy, παρότι αγνοεί πολλά δεδομένα που έθεσαν οι προηγούμενες ταινίες (βλέπε το πώς ο πρωταγωνιστής γίνεται λυκάνθρωπος).

Είναι ένα από τα καλύτερα κεφάλαια της σειράς (χάρη στο πόσο «ενήλικο» είναι, αφού προσφέρει απλόχερα βία και γυμνό) και αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε το βρετανικό BBFC που απαγόρευσε την κυκλοφορία της.

Χρήστος Μουρούκης.