Header Ads

Ιστορίες Φαντασμάτων - Ghost Stories (2017) review


Ένας άντρας ο οποίος αρέσκεται να ξεσκεπάζει μεταφυσικές απάτες (Andy Nyman, The Commuter), βρίσκει 3 υποθέσεις στις οποίες τρεις άνθρωποι έχουν ζήσει κάτι το ανεξήγητο. 
Έτσι με τη σειρά αρχίζει να ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις με σκοπό να τις διαλευκάνει.

Αυτή είναι και η δομή που ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία των Jeremy Dyson και Andy Nyman
Μετά από μια γρήγορη παρουσίαση του πρωταγωνιστή και των ασχολιών του, μας βάζει επιγραμματικά στις 3 υποθέσεις, με κάθε μία να χτίζει μια κλασική θριλερική κατασκευή κινούμενη σε αρκετά γνώριμα σκηνικά. 

Ένας νυχτοφύλακας που τριγυρνάει σε σκοτεινούς διαδρόμους, ένα νεαρό αγόρι το οποίο κολλάει τη νύχτα σε ένα δάσος, και ένας άντρας ο οποίος περιπλανιέται στο μεγάλο, ήσυχο, ψυχρό σπίτι του. 

Προσιτά σκηνικά στο χώρο των θρίλερ που ακολουθούν μια αρκετά τυπική αφήγηση, η οποία όμως είναι και αρκετά καλοδουλεμένη προσφέροντας μερικές τρομακτικές στιγμές (δικαιολογώντας τον τίτλο Ιστορίες Φαντασμάτων), ενώ και η βρετανική ατμόσφαιρα που βγαίνει εκτός των ιστοριών είναι άκρως πετυχημένη.



Το πώς δένουν αυτές οι 3 ιστορίες θα το δούμε στο τέλος, αλλά αυτό είναι και το κρίσιμο κομμάτι για το αν σας αρέσει τελικά η ταινία. 
Γιατί το μάλλον αμφιλεγόμενο φινάλε έγκειται σε πιο υποκειμενικά κριτήρια, καθώς αυτό είναι το σημείο όπου προσπαθεί να πρωτοτυπήσει.  

Έτσι μπορεί να το αντιμετωπίσετε σαν μια καλοπροαίρετη προσπάθεια που ξεφεύγει από την απλή εξιστόρηση τρομακτικών ιστοριών, ή από την άλλη είναι πιθανό να σας αφήσει και με ένα κενό αίσθημα απορίας.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ο εκ των δημιουργών της ταινίας Andy Nyman είναι αυτός που κρατάει και τον πρώτο ρόλο, βγάζοντας με επιτυχία την αμφισβήτηση και τις φοβίες του ήρωα. 
Αυτός που ξεχωρίζει εύκολα πάντως είναι ο Martin Freeman (Black Panther) ο οποίος ακόμα και με έναν μικρό ρόλο καταφέρνει με το χαρακτηριστικό του στυλ να γίνει αξιομνημόνευτος.

Συνολικά ένα ενδιαφέρον φιλμ το οποίο κινείται σε μεγάλο βαθμό σε γνωστά μονοπάτια, αλλά καταφέρνει να γίνει πετυχημένα τρομακτικό, προσπαθώντας στο τέλος να πρωτοτυπήσει αφήνοντας την ετυμηγορία στην κρίση των θεατών.


FilmBoy.


Release Dates: 
6 April 2018 (UK)
19 April 2018 (Greece)