Header Ads

Είσαι Έτοιμος; - Ready or Not (2019) review


Από τη πρώτη προβολή του trailer, το Ready or Not ήταν μια ταινία που είχα βάλει στο στόχαστρο μου ως ένα πιθανώς πολύ διασκεδαστικό comedy horror. 
Τέτοιου είδους ταινίες σπάνια φτάνουν μέχρι τις ελληνικές αίθουσες, έτσι δεν είχα ιδιαίτερες ελπίδες, όμως (χάρη και στην σχετική εμπορική του επιτυχία στην Αμερική) έγινε η έκπληξη, και μας ήρθε και στα μέρη μας. 
Που να φανταστώ πως αυτή η έκπληξη θα ήταν τόσο δυσάρεστη...

Η Grace είναι μια νεαρή κοπέλα που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Alex, γόνο μιας πάμπλουτης δυναστείας. 
Παρότι η οικογένειά του δε την πολυχωνεύει, ο γάμος γίνεται, όμως τα δύσκολα έρχονται αμέσως μετά. 
Για να γίνει και επίσημα δεκτή, η Grace πρέπει το ίδιο βράδυ να περάσει από μια περίεργη ιεροτελεστία, κατά την οποία τυχαία πρέπει να παίξουν όλοι μαζί ένα παιχνίδι, από κάτι απλό και αθώο όπως σκάκι ή ντάμα μέχρι…κρυφτό. 
Για κακή της τύχη, το δικό της χαρτί γράφει Hide & Seek και πολύ γρήγορα μαθαίνει πως το σόι δε θα πρέπει απλά να τη βρει αλλά και να τη σκοτώσει!

Το κεντρικό premise δε δέχεται ιδιαίτερης ανάλυσης αφού υπάρχει μόνο για να δώσει πάτημα για το πιο διασκεδαστικά βίαιο κρυφτό που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη… NOOOOT! 
Δυστυχώς το Ready or Not δεν κάνει τίποτα καλά, δεν πετυχαίνει κανένα στόχο του. 



Το σενάριο των Guy Busick (Urge) & Ryan Murphy (όχι ο γνωστός!) είναι με το συμπάθιο, για να πανηγύρια! 
Οι διάλογοι είναι στεγνοί, χωρίς (σχεδόν) καθόλου χιούμορ, τουλάχιστον όχι πετυχημένο, χωρίς φυσικότητα, λες και βγήκαν απ’ το πρώτο draft κάποιου spec script. 

H σκηνοθεσία των Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett (Devil's Due) δεν έχει κανένα ρυθμό, έχει μια τεράστια βαρετή εισαγωγή, είναι εξίσου στεγνή, και κυρίως αποτυγχάνει να κάνει τη ταινία διασκεδαστική όπως θα έπρεπε να είναι ένα comedy horror. 
Με εξαίρεση το τελικό bloodbath, δεν έχει παρά ελάχιστες σκηνές γκοριάς, με όλο το χρόνο να σπαταλιέται με τη κάμερα απλά να πηγαινοέρχεται από την Grace που ψάχνει νέα κρυψώνα στην οικογένεια που συζητά γιατί πρέπει να τη πιάσει και τούμπαλιν.

Με την Samara Weaving (The Babysitter) στο πρωταγωνιστικό ρόλο να είναι το μόνο στοιχείο που σώζει το Ready or Not από τον απόπατο, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείτε περισσότερο.

FilmBoy


Release Dates:
27 July 2019 (Fantasia)
21 August 2019 (USA)
12 September 2019 (Greece)