Header Ads

Zombieland: Διπλή Βολή - Zombieland: Double Tap (2019) review


10 χρόνια πριν, το Zombieland έμοιαζε με άλλη μια κωμωδία ζομποτρόμου που αποτελούταν από 3 νέους και ανερχόμενους ηθοποιούς [Emma Stone (The Favourite), Jesse Eisenberg (The Hammingbird Project), Abigail Breslin (Final Girl)], και τον ιδανικό καθοδηγητή Woody Harrelson (Venom). 
Το απενοχοποιημένο αποτέλεσμα όμως, σε συνδυασμό με την ευχάριστη αφήγηση και το ανάλαφρο χιούμορ, δημιούργησαν μια cult επιτυχία ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα σε ανάλογης θεματολογίας ταινίες.

Τώρα, 10 χρόνια μετά, η παρέα επανενώνεται για να μας δώσει τη συνέχεια και την εξέλιξη της ζωής σε έναν πλανήτη γεμάτο ζόμπι. 
Ο σκηνοθέτης Ruben Fleischer διατηρεί την ίδια πετυχημένη συνταγή και αξιοποιώντας ξανά μια αρκετά ζωντανή αφήγηση, εμπλουτίζει με μπόλικη φαντασία τη θεματολογία (και τη δολοφονία) των ζόμπι. 
Από κει και πέρα δεν έχουμε σεναριακές πρωτοτυπίες ή εντυπωσιασμούς, υπάρχουν σκηνές που δείχνουν λίγο άρρυθμες ως προς το υπόλοιπο σύνολο, αλλά η ταινία καταφέρνει τον βασικό σκοπό της. 
Να διασκεδάσει το κοινό της όπως έκανε και την πρώτη φορά.



Σε αυτό συμβάλλουν και οι ηθοποιοί που δείχνουν να διασκεδάζουν με αυτό το reunion. 
Με τον καθένα να έχει διαγράψει τη δική του πορεία στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, η συνύπαρξη αυτή μοιάζει με ευκαιρία για διασκέδαση και όχι με αγγαρεία όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογου τύπου sequels. 

Όσον αφορά τις νέες προσθήκες των χαρακτήρων, οι περισσότεροι δυστυχώς δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην πλοκή. 
Αυτή που έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της είναι η Zoey Deutch (The Disaster Artist) που ακούστηκε φέτος και στη σειρά Politician, και η οποία προσφέρει στιγμές και αφορμές γέλιου, αν και τείνει συχνά προς την υπερβολή.

Χωρίς πολλά περισσότερα, αν ψάχνετε μια ταινία για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και έχετε και μια συμπάθεια προς τα ζόμπι, αυτή εδώ αποτελεί μια σίγουρα διασκεδαστική επιλογή.
Μπόνους ο Woody Harrelson να τραγουδάει το Burning Love του Elvis ενώ περιμένουμε την after credits επανεμφάνιση του Bill Murray για  να μας αφήσει ένα λίγο πιο πλατύ χαμόγελο.

FilmBoy.



Release Dates:
18 October 2019 (USA)
7 November 2019 (Greece)