Header Ads

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings review

Εκτίμησα ιδιαίτερα το Wrong Turn του 2003, παρόλο που ήταν από αυτές τις κουφιοκέφαλες αιματοβαμμένες pop corn ταινίες που πρέπει να τις παίρνεις πολύ ελαφρά.

Το Wrong Turn 2: Dead End δεν μπορείς να το πεις καλό, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν ενοχλητικά κακό.

Όταν ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο Declan O'Brien είχα σταματήσει να ασχολούμαι με το franchise, έτσι δεν είδα ποτέ το Wrong Turn 3: Left for Dead - και μάλλον καλά έκανα.

Είχα την ευκαιρία όμως να δω το Wrong Turn 4 και ...δε φαντάζεστε πόσο χάρηκα που δεν είχα δει το 3!

Η φόρμουλα σε όλο το franchise είναι απλούστατη: Πέτα μια ομάδα παιδιών στο δάσος, δείξε λίγο γυμνό και άσε μεταλλαγμένους κανίβαλους να τους κυνηγούν.

Φοβούμενη ότι έχει εξαντλήσει το θέμα, η 20th Century Fox θεώρησε σωστό να πάει την ιστορία πίσω, δίνοντας μας την ευκαιρία να μάθουμε την προέλευση αυτών των hillbilly κανιβάλλων που τρέφονται με σάρκα.

Αυτό που κατάφεραν είναι η ιστορία τους να είναι ακόμη λιγότερο άξια να ειπωθεί.

Όπως υποννοεί και ο τίτλος, το Wrong Turn 4: Bloody Beginnings είναι το prequel του πρώτου.

Βρισκόμαστε στα 1974 όπου βρίσκουμε το τρίο-Μετάλλαξη (Three-Finger, One-Eye και Saw-Tooth) κλεισμένους σε ένα σανατόριο ως ανίατους παράφρονες.


Μετά από μια σειρά γεγονότων, το τρίο διαφεύγει από το κελί των και ...χάος και gore γεμίζει το σανατόριο.

Πάμε μπροστά στο 1992 και βρίσκουμε μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζει στο χιόνι ενόψη καταιγίδας.

Το μαντέψατε ή όχι, η χιονοθύελλα τους πιάνει στη μέση, χάνουν το δρόμο τους, νυχτώνει και ...βρίσκουν καταφύγιο στο παλιό πια και εγκαταλελειμμένο σανατόριο και ναι, το τρίο είναι ακόμα εκεί.

Καταρχάς, η ταινία θα μπορούσε να λέγεται 'Οι Ηλίθιοι και οι εντελώς ηλίθιοι', μιας και δύσκολα θα βρείτε πιο χαζούς (στα όρια του καθυστερημένου) έφηβους σε ταινία.

Και δε μιλάω για τις σεναριακές χαζομάρες που πολύ συχνά συναντάμε σε ταινίες τρόμου (και εδώ σε υπερθετικό βαθμό). 


Ο σκηνοθέτης για κάποιο λόγο έβαλε τους χαρακτήρες του να ξεσαλώσουν μόλις βρεθούν στο άδειο (;) κτίριο, κάνοντας αγώνες με αναπηρικά καροτσάκια (!), τρέχοντας ανέμελα στους διαδρόμους πειράζοντας τον διπλανό τους και κάνοντας κάθε είδους παλαβομάρες, όμοιες με αυτές που έκαναν οι καθυστερημένοι μόλις ελευθερώθηκαν από τα κελιά τους 18 χρόνια πριν.

Οι διάλογοι είναι κουραστικά απλοικοί, του στυλ 'που είναι ο Kyle;' 'δεν τον είδα' ΄πρέπει να τον σώσουμε' 'τί καθόμαστε, πάμε'.

Οι σεναριακές ανοησίες το ξέρετε πως με ενοχλούν αφάνταστα, αλλά στο Horrorant θα προσπαθήσω να μην τις αφήνω να αφαιρούν πολλούς βαθμούς από τη κριτική.

Εξάλου, μιλάμε για μια horror ταινία που δεν απαιτεί να την πάρεις στα σοβαρά.

Πάντως, στο Wrong Turn 4 υπάρχουν ουκ ολίγες αστειότητες που κάνουν οι ήρωες ενώ δεν θα'πρεπε.

Γενικά, σε όλη τη ταινία έχεις την εντύπωση ότι οι μεταλλαγμένοι είναι σαίνια και τα θύματα κουτορνίθια.

Οι gore σκηνές όμως είναι καλές και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι πιο ευρηματικές και έξυπνες από τις δύο πρώτες ταινίες.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι είναι σχετικά λίγες και αργούν πολύ να εμφανιστούν.

Αν εξαιρέσεις την εναρκτήρια σκηνή, περιμένεις 45 λεπτά (το τσέκαρα) για να δεις τον 1ο φόνο. 


Το απαραίτητο γυμνό υπάρχει - στην αρχή τουλάχιστον - αλλά είναι εντελώς κρύο, παρά την προθυμία των πρωταγωνιστριών να τα πετάξουν όλα.

Μιλώντας για το cast, περιέργως δεν είδα κακό acting πουθενά αν και σας είπα, δεν υπάρχουν καλά καλά ούτε ολόκληροι διάλογοι.
Χαζό ναι, κακό όχι.

Τις περισσότερες πρωτοβουλίες παίρνει η Jennifer Pudavick (την οποία θα την έχουμε υπόχη μας, ακόμα κι αν δε γδύθηκε εδώ).

Η Tenika Davis (Saw 6) με την Kaitlyn Wong είναι οι λεσβίες της παρέας που το κάνουν τουλάχιστον 3 φορές και η Terra Vnesa είναι η αδύναμη και η φοβιτσιάρα.
Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει μπόλικο υλικό για τα Horror Babes.

Στα αγόρια τώρα, παίζει ο Victor Zinck Jr. του Smallville, ο Dean Armstrong του τελευταίου Saw 3D και ο Sean Skene.

Συνολικά το Wrong Turn 4 είναι ένα πολύ μέτριο θρίλερ, χειρότερο από τα δυό πρώτα (το 3ο δεν το έχω δει) και δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε το χρόνο σας.





Wrong Turn 4: Bloody Beginnings trailer by FilmBoy-gr