Header Ads

Aftershock: Το νέο φιλμ του Eli Roth στη Χιλή, τη νέα Μέκκα του horror

Αν δεν είσαι από τη Χιλή, λογικά δε θα έχεις ακούσει ποτέ σου το σκηνοθέτη Nicolas Lopez.
Αλλά μάλλον θα τον μάθουμε όλοι σύντομα.

Μετά τη δημιουργία των κορυφαίων εισπραχτικά ταινιών στη χώρα του για το 2010 και 2011, τα Que Tu Vida Pena και Que Tu Boda Pena, ο σκηνοθέτης είναι έτοιμος να αρχίσει το Aftershock, τη νέα ταινία του Eli Roth.

Πρόκειται για μια ταινία καταστροφής που ο Roth και ο Lopez έγραψαν μαζί, και στην οποία ο Roth θα πρωταγωνιστήσει κιόλας.

Προφανώς η ιδέα για την ταινία ήρθε στον Lopez μετά το σεισμό που χτύπησε τη χώρα του το 2010, αλλά έχει και μερικές από τις horror ευαισθησίες του Roth.
Η ιστορία μιλάει για επικίνδυνους ασθενείς που διαφεύγουν από ένα ψυχιατρικό άσυλο μετά το σεισμό.

Και αν οι horror fans έχουν καποιου είδους πρόβλημα με την ανάμιξη του Lopez στη horror-ιά του Roth, ίσως αυτές οι δηλώσεις του Χιλιανού σκηνοθέτη να κατευνάσουν τους φόβους τους:



"Ήμουν οπαδός του Cabin Fever και Hostel, και μου αρέσει που αναμιγνύουμε τις ευαισθησίες μας.
Οι άνθρωποι θα σοκαριστούν όταν δουν αυτή την ταινία.
Δεν είναι κάτι που θα μπορούσατε να περιμένετε.
Θέλω αυτό να είναι το δικό μου Robocop."

Εντάξει, εγώ πάντως δε θα θεωρούσα το Robocop επιστέγασμα της καριέρας μου, αλλά τελος πάντων.

Κι ο Roth πάντως, νιώθει επίσης πολύ καλά με αυτό.
Μιλώντας για τον συνεργάτη του είπε:

«Έχει έναν απίστευτο συνδυασμό εμπορικής ευαισθησίας και καλλιτεχνικής ματιάς, και αυτά που έχει κάνει με την κινηματογραφική βιομηχανία της Χιλής είναι επαναστατικά.
Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την αρχή αυτού που αποκαλούμε Chilewood, κάνοντας ταινίες τέτοιου είδους για την παγκόσμια αγορά, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει να προσφέρει η Χιλή."

Μάλιστα.
Αυτό ακούγεται σαν ένα σχέδιο να μετατρέψουν τη Χιλή σε μια εστία horror ταινιών - και μάλλον ξεκίνησαν πολύ καλά, γιατί μόλις τέσσερις εβδομάδες από την έναρξη της παραγωγής του, το Aftershock ήδη ήδη ζητηθεί από διάφορα studio του Hollywood.

Διαβάζω ότι ονόματα όπως The Weinstein Company και Relativity Media συμμετέχουν σε έναν πόλεμο προσφορών για να πάρουν τα δικαιώματα, με την τελική συμφωνία πιθανότατα να κλείνει στο Βερολίνο.

Και κάτι ακόμα για τους fans της Disney ... στο Aftershock θα κάνει κι ένα πέρασμα η Selena Gomez!
Πώς σας φαίνονται όλα αυτά;