Header Ads

Οι 10 Καλύτερες Ταινίες με Δολοφονικά Φυτά - 10 Best Killer Plant Movies

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Έχετε λουλούδια στο μπαλκόνι σας;
Αν ναι, δε θα κοιμόμουν ήσυχος αν ήμουν στη θέση σας.

Αν και στα όρια του sci-fi, το θέμα με τα δολοφονικά φυτά/λουλούδια ήταν από τα πρώτα που απασχόλησαν την horror βιομηχανία, ειδικά την εποχή των b-movies στα 50’s.

Ωστόσο, συνεχίζουν να απασχολούν τις ταινίες τρόμου - αραιά και που – και είναι πάντα διασκεδαστικότατες μέσα στη γραφικότητα τους.

Έκατσα και έψαξα τις ταινίες τρόμου με δολοφονικά φυτά που έχω δει και προς έκπληξη μου, βρήκα αρκετές που μπορούν να θεωρηθούν πολύ καλές horror ταινίες γενικά.

Δείτε στη συνέχεια τις 10 Καλύτερες ταινίες με δολοφονικά φυτά (ή οτιδήποτε …φυτεύεται). 



10. The Revenge of Doctor X (1970) 


Στα χνάρια του Frankenstein, άλλος ένας τρελός επιστήμονας, ο Dr. Bragan (Craig James) δημιουργεί το δικό του ανθρωποφάγο φυτό, το οποίο μαθαίνει να περπατάει αφού ξεριζώνεται πρώτα, και ξεκινά για ένα φονικό ξεφάντωμα.

Αν και τη ταινία σκηνοθέτησε ο Kenneth Crane, ουσιαστικά είναι πνευματικό παιδί του Ed Wood, ο οποίος έγραψε το σενάριο.

Γυρίστηκε στο Τόκιο και απεικονίζει πολλές τόπλες Γιαπωνεζούλες …χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά επειδή μπορούσε.

Είναι επίσης γνωστό ως The Double Garden και The Venus Fly Trap.




 

9. La Isla de la Muerte (Maneater of Hydra) (1967) 

Ένα δέντρο βαμπίρ σκοτώνει ανθρώπους στο νησί ενός βαρόνου.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το είχα δει, το είδα πρόσφατα για τις ανάγκες αυτής της λίστας και ευτυχώς μπήκε εύκολα στη δεκάδα.

Και λέω ευτυχώς γιατί δυσκολεύτηκα να πείσω τον εαυτό μου να δει μια Ισπανική αλλά αγγλόφωνη παραγωγή του ‘67, που σκηνοθέτησε ο Mel Welles, ο ηθοποιός που έπαιζε τον ιδιοκτήτη του ανθοπωλείου στο Little Shop of Horrors το 1960!




 

8. The Day of the Triffids (1962) 

Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του John Wyndham με το ίδιο όνομα, τα Triffids ήταν alien που φθάνουν στη Γη κατά τη διάρκεια πτώσης μετεωριτών, που επιπλέον τύφλωσαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη.

Όσοι τυφλωθούν θα χάσουν την ευκαιρία να δουν φυτά που περπατάνε, να βγάζουν γιγαντιαία κλαδιά που σε μαστιγώνουν  και σε τσιμπάνε με το δηλητηριώδες κεντρί τους.

Οι άνθρωποι μένουν σχεδόν ‘ριζωμένοι’ στις θέσεις τους - μέχρι να καταλάβουν ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να διαλύσει τις ορδές των εισβολέων από το διάστημα.

Το μυθιστόρημα αγοράστηκε φτηνά για τη μεγάλη οθόνη το 1962, αλλά έγινε μια πολύ καλή ταινία με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Howard Keel.

Επίσης, έχει γυριστεί ως τηλεοπτική σειρά το 1981 και το 2009 και νομίζω ότι έρχεται μια νέα εκδοχή που θα κυκλοφορήσει το 2013.





7. The Navy vs The Night Monsters (The Night Crawlers) (1966) 


Μια επιστημονική αποστολή στην Ανταρκτική ανακαλύπτει ασυνήθιστα μεγάλα δείγματα από κούτσουρα δέντρων, τα οποίο, αφού τοποθετήθηκαν στη Ναυτική Βάση, αποδεικνύονται κινητοί δολοφόνοι που εκκρίνουν οξύ και τέρατα που ζουν στη νύχτα.

Το συγκεκριμένο θα το βρείτε σε πολλές bad movies lists, αλλά για μένα είναι μία bad movie we love.

Είναι προσαρμογή από το βιβλίο του Murray Leinster, The Monster From Earth’s End και έγινε γνωστό και ως The Night Crawlers, ενώ πρωταγωνιστεί η κλώνος της Marilyn Monroe, Mamie Van Doren, ως νοσοκόμα του Ναυτικού.





6. Attack Of The Killer Tomatoes (1978) 


Εντάξει, δεν είναι φυτό ακριβώς, αλλά καλλιεργείται κι αυτό, σωστά;

Πολύ φτηνή αλλά αρκετά διασκεδαστική cult κωμωδία του John De Bello με δολοφονικές τομάτες σε έξαλλη συμπεριφορά, να σκοτώνουν και να προκαλούν χάος σε μια μικρή πόλη.

Ανόητο, αλλά θα σας κάνει να γελάσετε.
 

Υπήρξαν τρεις συνέχειες και μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων.




5. The Woman Eater (1957) 


Ένας τρελός επιστήμονας, ο Dr. James Moran (George Coulouris) επιστρέφει από ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο μαζί με ένα ιερό δέντρο που υποτίθεται ότι παράγει έναν ειδικό ορό που μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς.

Η παγίδα είναι ότι αυτό το προφανώς αρσενικό δέντρο θέλει να καταβροχθίζει νεαρές γυναίκες – και πρέπει να είναι hot γυναίκες - που δεν ξέρουν πότε πρέπει να τρέξουν, αλλά ξέρουν πότε πρέπει να ουρλιάξουν.

Ο πιο τρομακτικός χαρακτήρας σε αυτή τη Βρετανική ταινία τρόμου όμως, δεν είναι το δέντρο αλλά ο βοηθός του γιατρού Tanga (Jimmy Vaughn).




4. The Ruins (2008) 


Αρκετά καλή ταινία στην οποία οι διακοπές μιας ομάδας φίλων που χαλαρώνει στο Μεξικό πάνε στραβά, όταν θα αποφασίσουν να επισκεφθούν την παλιά πυραμίδα των Μάγια, όπου μια αρχαιολογική ανασκαφή υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό που βρίσκουν εκεί είναι αφιλόξενοι ντόπιοι που θέλουν να κατευνάσουν ένα μάτσο σαρκοβόρα αμπέλια θυσιάζοντας τους τουρίστες.

Αυτά τα αρχαία αμπέλια μπορούν επίσης να κάνουν συγκεκριμένους ήχους, όπως το να μιμούνται γέλια, μέσα από τα όμορφα μπουμπούκια τους.

Στη πραγματικότητα, η ταινία γυρίστηκε στην Αυστραλία.





3. Matango (1963) 


Μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά και κυκλοφόρησε στην αμερικανική τηλεόραση ως "Attack of the Mushroom People", αυτό το κλασικό Γιαπωνέζικο cult εξετάζει τί συμβαίνει με το πλήρωμα και τους επιβάτες ενός γιοτ που ναυαγούν σε ένα νησί με ομίχλη.

Ένα άλλο σκάφος που έχει επίσης τελματώσει εκεί, έχει εγκαταλειφθεί, και καλύπτεται με έναν παράξενο μύκητα και είναι γεμάτο με εξοπλισμό που δείχνει ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε μελέτες που αφορούν ακτινοβολία!

Υπάρχουν μανιτάρια παντού, και ο καπετάνιος προειδοποιεί τον καθένα να μείνει μακριά από δαύτα λόγω του δηλητηρίου, αλλά με τα τρόφιμα να τελειώνουν γρήγορα, τα μανιτάρια είναι απίστευτα δελεαστικά.




 

2. Please Don’t Eat My Mother (1973) 

Ένας ντροπαλός παρθένος μέσης ηλικίας που ζει με τη μητέρα του, ο Henry Fudd (που τον υποδύεται ο πρώην παλαιστής και body-builder Buck Kartalian), αγοράζει ένα φυτό που αποδεικνύεται ότι έχει μια σέξι γυναικεία φωνή και αναπτύσσει μια λαχτάρα για έντομα, βατράχια, σκυλιά και …ανθρώπους.

Ένα τυπικό sexploitation στις αρχές της δεκαετίας του '70, προφανώς επηρεασμένο από την επιτυχία του Little Shop of Horrors του Roger Corman, αλλά με περισσότερο …κοκό.

Αρκεί να πω ότι το φυτό σε κάποια στιγμή φέρεται να είναι …καυλωμένο!




 

1. The Little Shop of Horrors (1960 & 1986) 

Το φτηνιάρικο cult του Roger Corman και το μιούζικαλ του Frank Oz που μας σύστησε την Audrey 2, το πάντα πεινασμένο για αίμα φυτό που φέρνει στο μαγαζί ο πράος βοηθός καταστήματος Seymour (Johnathan Haze στην αρχική, Rick Moranis στην νεότερη έκδοση), ο οποίος πρέπει να το ταΐζει με αίμα, ακόμα και καταφεύγοντας σε δολοφονίες για να ικανοποιήσει την επιθυμία του φυτού.

Φυσικά μου άρεσε το πρώτο του Corman, αλλά πραγματικά η ταινία του 1986 ήταν εξαιρετικά διασκεδαστική, με την Audrey 2 να είναι πιο συμπαθής και με τον Steve Martin να κάνει ένα πέρασμα.



* Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο εκπληκτικό short Treevenge, που αποτελεί την εκδίκηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στους ανθρώπους!

Δείτε ακόμη:

Τις 10+1 Καλύτερες Ταινίες τρόμου με ζώα.