Header Ads

Carrie trailer: Μήπως είναι η χρονιά των επιτυχημένων horror remake;


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

5 μήνες ύστερα από το teaser που παρουσιάστηκε στο Comic-Con τον Οκτώβριο του 2012, το πρώτο trailer της Carrie είναι εδώ και μας τα δείχνει όλα. 

Η Carrie White (Chloe Grace Moretz) είναι ένα αφελές, ντροπαλό κορίτσι που βρίσκεται στο περιθώριο του σχολικού της περιβάλλοντος, δεχόμενη συνεχώς τα πειράγματα από τα δημοφιλή κορίτσια του γυμνασίου. 

Την ίδια στιγμή η σχέση της με την θρησκόληπτη μητέρα της Margaret White (Julianne Moore) κλιμακώνεται συνεχώς. 

Δεχόμενη ασφυκτική πίεση από παντού, ο θυμός και η οργή της Carrie βρίσκουν διέξοδο στην ψυχοκίνηση. 

Όταν στο πάρτι της αποφοίτησης γίνεται αποδέκτης ακόμα μιας φάρσας, ξεσπάει και χρησιμοποιώντας τις ψυχοκινητικές δυνάμεις της εκδικείται...



Το Carrie (1974) ήταν το πρώτο μυθιστόρημα του Stephen King που εκδόθηκε αλλά και το πρώτο που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη το 1976 σε σκηνοθεσία Brian De Palma και με την Sissy Spacek στο ρόλο της Carrie.

Η ταινία σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο εισπρακτικά όσο και καλλιτεχνικά και παραμένει ως σήμερα μια από της καλύτερες μεταφορές διηγήματος του Stephen King στην μεγάλη οθόνη, όπως και μια από τις καλύτερες ταινίες του Brian De Palma.

Αν και έχουν περάσει 37 χρόνια από την πρώτη ταινία, το φορτίο που καλείται να σηκώσει το remake είναι ιδιαιτέρως βαρύ.

Αυτό γιατί, αν εξαιρέσει κανείς το νεανικό κοινό που ενδεχομένως να μην έχει δει την πρώτη ταινία, για τους υπόλοιπους δύσκολα θα μπορέσει έστω να αγγίξει την ποιότητα της πρώτης.

Παρόλα αυτά η τοποθέτηση της Chloe Grace Moretz (Dark Shadows) στον ρόλο της Carrie δείχνει σωστή επιλογή - έχει αποδείξει ότι ξέρει από σκοτεινούς ρόλους στο Let Me In (2010) -  όπως και αυτή της Julianne Moore στο ρόλο της ψυχωτικής μητέρας.

Το trailer αν και εντυπωσιακό σε σχέση με το πρώτο teaser του Οκτωβρίου, δείχνει όχι απλώς περισσότερα από όσα θα έπρεπε αλλά σχεδόν όλη την ταινία σε 2.30 λεπτά! (ίσως το μεγαλύτερο spoiler ever).

Η σκηνοθεσία είναι της Kimberly Peirce (Boys Don't Cry) και το καστ συμπληρώνουν οι: Judy Greer (Playing for Keeps), Gabriella Wilde (The Three Musketeers), Alex Russell (Bait), Portia Doubleday (Youth in Revolt).

Η αρχική ημερομηνία εξόδου της ταινίας στην Αμερική ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο αλλά η Screen Gems (Sony Pictures) το μετέθεσε στις 18 Οκτωβρίου για να είναι πιο κοντά στην γιορτή του Halloween (σαν φήμη παίζει ίσως και λόγο των πρόσφατων περιστατικών βίας σε σχολεία της Αμερικής).

Στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου 2013. 


 
Carrie trailer από Horrorant