Header Ads

Odd Thomas trailer: Μεταφορά του υπέροχου βιβλίου ενός τεράστιου συγγραφέα ...από τον σκηνοθέτη του The Mummy


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Το «Odd Thomas» είναι μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Dean Koontz, του αγαπημένου συγγραφέα του Κωνσταντίνου. 

Ο Odd Thomas (Anton Yelchin), ζει και εργάζεται ως μάγειρας σε μια μικρή πόλη. 
Διαθέτει όμως και μια ξεχωριστή ικανότητα, βλέπει και επικοινωνεί με τους νεκρούς.

Όμως, αυτή η ικανότητα του δίνει την διορατικότητα να βλέπει και σκοτεινά πλάσματα που έρχονται πάντα όταν κάτι κακό πρόκειται να συμβεί.


Όταν μια μέρα συναντήσει έναν περίεργο τύπο, θα αντιληφθεί πως μια μεγάλη καταστροφή πλησιάζει και ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό.

Ο Dean Koontz, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στην Αμερική ως "ο πιο δημοφιλής συγγραφέας αγωνίας" και πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Δυστυχώς όμως καμία από αυτές τις ταινίες δεν τα κατάφερε, τόσο ποιοτικά όσο και εισπρακτικά, με τις πιο γνωστές να είναι: το Phantoms (1998) με τον Ben Affleck και τον Peter O'Toole, το Whispers (1990) και το Watchers (1988).

Και να που ...



...θα μπορούσε να έχει άλλη μια ευκαιρία ένα από τα βιβλία του, το πρώτο μιας σειράς με ήρωα τον Odd Thomas, να μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο και να αναδειχθεί ο τρόμος που αυτό περιέχει.

Λέμε "θα μπορούσε" γιατί ενώ φαίνεται από το trailer ότι η ταινία έχει αρκετά καλά στοιχεία, έχει και ένα πολύ βασικό μειονέκτημα.

Στα θετικά έχουμε τους ηθοποιούς, με τον Anton Yelchin (Fright Night) και Willem Dafoe (The Hunter) να έχουν τους πρώτους ρόλους.

Επίσης τα εφέ, αν και θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, παλεύονται για sci-fi θριλεράκι.

Το αρνητικό είναι ότι σκηνοθέτης είναι ο Stephen Sommers, ο άνθρωπος που μας έδωσε τα The Mummy, το Van Helsing και το Gi Joe: The Rise of Cobra.

Οπότε στην καλύτερη, μάλλον πάμε προς μια family-light εκδοχή του βιβλίου, με τον όποιο τρόμο ή αγωνία να απουσιάζουν.

Το καστ συμπληρώνουν οι: Addison Timlin, Patton Oswalt (Seeking a Friend for the End of the World), Melissa Ordway (Ted), Gugu Mbatha-Raw (Larry Crowne), Nico Tortorella (Scream 4).

Το «Odd Thomas» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο River Bend Film Festival τον Απρίλιο και το trailer που παρουσιάζουμε βγήκε παγανιά για να βρει η ταινία διανομή, καθώς μέχρι τώρα έχει πάρει ημερομηνία προβολής σε κάποιες ευρωπαικές χώρες, για τον Σεπτέμβριο.



Odd Thomas trailer από Horrorant