Header Ads

Patrick trailer: Το remake ενός άλλου ψυχοκινητικού


Γράφει ο Κώστας Κίτσιος.

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο θεατής! 
Έτσι τείνει να καταντήσει η όλη ιστορία με τα remake ταινιών τρόμου.

1976: η ταινία Carrie του Brian De Palma μας δίνει μια δυνατή γεύση αιματοβαμένων ψυχοκινητικών δυνάμεων. 

Δύο χρόνια μετά, ο Αυστραλός Richard Franklin σκηνοθετεί τον δικό του ψυχοκινητικό Patrick, που του καβατζάρει κι ένα εισιτήριο για Αμερική πλευρά για το Psycho 2.

18 Οκτωβρίου 2013: το ριμέικ του Carrie ετοιμάζεται να ξαμοληθεί στις αμερικάνικες αίθουσες, σκορπίζοντας ξανά τον τρόμο και - ω τι σύμπτωση! - στις 17 Οκτωβρίου 2013 αλλά στην άλλη άκρη της γης ο Αυστραλός Mark Hartley ξανά σκηνοθετεί τον Patrick ελπίζοντας ...(για το remake του Patrick σας είχαμε ενημερώσει 2 χρόνια πριν). 


Έχοντας σκοτώσει τη μητέρα του και τον εραστή της πριν από μερικά χρόνια, ο Patrick νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε μια απομακρυσμένη ψυχιατρική κλινική, που διευθύνεται από τον Dr. Roget, ο οποίος συμπεριφέρεται στον Patrick σαν πειραματόζωο...



Η Kathy είναι η καινούργια νοσοκόμα που αναλαμβάνει την φροντίδα του και αισθάνεται ότι ο Patrick προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της. 


Διαθέτοντας ψυχοκινητικές δυνάμεις, ο Patrick έρχεται σε επαφή μαζί της μέσω ενός υπολογιστή και σιγά σιγά αρχίζει να έχει έντονα αισθήματα για την Kathy.

Θέλοντας να την έχει μόνο για πάρτη του, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να επηρεάσει γεγονότα και καταστάσεις γύρω από την ζωή της Kathy, με αιματηρά και θανάσιμα αποτελέσματα.

Τον ρόλο του Dr. Roget έχει αναλάβει ο εμβληματικός Tywin Lannister του
Game of Thrones Charles Dance, και της νοσοκόμας - που τρελούς ανασταίνει - η Sharni Vinson (Bait).

Το καστ συμπληρώνουν οι επίσης καυτές νοσοκόμες Peta Sergeant, Eliza Taylor, Camilla Jackson και οι Rachel Griffiths και Martin Crewes.

Μην έχοντας ακόμη βρει εταιρία για διανομή εκτός Αυστραλίας, ένα international sales trailer κυκλοφόρησε.

Εντυπώσεις;


Patrick trailer από Horrorant