Header Ads

Η Ζώνη του Λυκόφωτος στο Horrorant!


Όσοι διαβάζετε Horrorant, γνωρίζετε τον τεράστιο σεβασμό μου στο παλιό καλό σινεμά τρόμου και αγωνίας, και στην αριστουργηματική σειρά Ζώνη του Λυκόφωτος.

Οι μυστηριώδεις εισαγωγές του Rod Serling και η χαρακτηριστική μουσική έχουν στοιχειώσει στο μυαλό μου από πιτσιρικάς, όταν παρακολουθούσα τα επεισόδια από τη κρατική ασπρόμαυρη τηλεόραση, κάπου στη δεκαετία του 80, και οι ανατριχίλες μου δεν συγκρινόταν παρά μόνο με τον Δράκουλα του Christopher Lee και τον Frankenstein του Boris Karloff.

Η Ζώνη του Λυκόφωτος ήταν συνήθως μια ανθολογία επιστημονικής φαντασίας, αλλά υπάρχουν μερικά επεισόδια που είναι άκρως τρομακτικά

Πέρα από τα Classics παλαιών δεκαετιών, τα 80’s Revival και φυσικά στο History of Horror, από σήμερα προστίθεται άλλη μία μόνιμη στήλη, που σκοπό έχει να θυμίσει στους μεγαλύτερους και να συστήσει στους νεότερους.

Από το Horrorant θα βλέπουμε μαζί κάθε εβδομάδα ένα από τα καλύτερα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς που έγραψε ιστορία και που αν και γυρισμένη στα 60’s, εξακολουθεί να τρομάζει ακόμη και σήμερα.

"You unlock this door with the key of imagination.
Beyond it is another dimension - a dimension of sound, a dimension of sight, a dimension of mind.
You're moving into a land of both shadow and substance, of things and ideas.
You've just crossed over into the Twilight Zone.
"


Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.