Header Ads

Οι 9 ταινίες που πρέπει να δεις στο Fantastic Fest 2013


Στις μέρες μετά το φεστιβάλ του Τορόντο ένα ακόμα κινηματογραφικό φεστιβάλ ετοιμάζεται να υποδεχτεί σινεφίλ από όλο τον κόσμο. 

Μιλάμε για το Fantastic Fest που διεξάγεται στο Austin από τις 19 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που προβάλει περισσότερο ταινίες τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και καλτ διαμαντάκια που θα ανακαλύπτουμε χρόνια μετά την προβολή τους. 

Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν φέτος και παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι οι παρακάτω:


Detektiv Downs

Νουάρ κωμωδία από τη Νορβηγία που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που θέλουμε να βλέπουμε στο είδος όπως πισώπλατα μαχαιρώματα, εξαφανίσεις ανθρώπων και το χαρακτηριστικό femme fatale.



The Dirties 

Το The Dirties είναι ταινία που αγάπησε ο Kevin Smith και "παρουσιάζει" στο κοινό. 

Πρόκειται για μία κωμωδία όπου δύο φίλοι, που είναι και nerd, θα επιτεθούν στους "μπούληδες" που τους ενοχλούν. 
"Τρομακτική" και "δυνατή" χαρακτηρίστηκε η ταινία από όσους την έχουν δει.



Escape From Tomorrow 

Έχουμε ήδη γράψει για τη ταινία που γυρίστηκε σε πάρκα της Disney, χωρίς οι δημιουργοί της να έχουν πάρει άδεια. 

Ενδιαφέρον φαίνεται η ταινία που κέρδισε καλές κριτικές όταν προβλήθηκε στο Sundance στις αρχές της χρονιάς και περιλαμβάνει φανταστικούς κόσμους που μετατρέπονται σε εφιάλτες.


Escape From Tomorrow trailer από Horrorant

A Field In England

Από τους λίγους νεαρούς δημιουργούς που κάνουν το δικό τους σινεμά είναι ο Βρετανός Ben Wheatley, που μετά τα Kill List και Sightseers παρουσιάζει τώρα το ασπρόμαυρο A Field In England (που θα προβληθεί και στο Δαναό στις 28/09 στο πλαίσιο του δικού μας φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας). 

Η ταινία υπόσχεται όμορφα πλάνα αλλά και την τρέλα που έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη.



Jodorowsky's Dune

Ντοκιμαντέρ για την φιλόδοξη αλλά τελικά καταδικασμένη μεταφορά του κλασικού βιβλίου επιστημονικής φαντασίας από το σκηνοθέτη Alejandro Jodorowsky

Υπήρχαν μεγάλα πλάνα για μία ταινία που τελικά δεν μπόρεσε να κάνει ο σκηνοθέτης του The Holy Mountain

Με τη βοήθεια πολλών ντοκουμέντων από τότε που η παραγωγή βρισκόταν στα αρχικά στάδια βλέπουμε την ολοκληρωμένη ιστορία για το πόσο "μεγάλη" θα μπορούσε να είναι η ταινία αυτή.



Zero Theorem

Η νέα ταινία του τρελού δημιουργού Terry Gilliam, τέσσερα χρόνια μετά το The Imaginarium of Doctor Parnassus, είναι το Zero Theorem που έχει πρωταγωνιστή το συχνό συνεργάτη του Quentin Tarantino, Christoph Waltz.

Η ταινία δεν εντυπωσίασε τους κριτικούς στην πρεμιέρα της στη Βενετία αλλά είναι σίγουρα μία από τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε.



Machete Kills 

Το Machete Kills θα ανοίξει το φεστιβάλ και μόνο βλέποντας το τρέιλερ καταλαβαίνουμε πως ο Robert Rodriguez, που γύρισε το σίκουελ και το δεύτερο Sin City back to back, έκανε πάλι τα δικά του. 

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου.


Machete Kills trailer #3 από FilmBoy-gr

Kid's Police (Kodomo keisatsu)

Μία ξεχωριστή μονάδα στην αστυνομία του Τόκιο έχει αναλάβει την αντιμετώπιση των πιο σκληρών και βίαιων εγκληματιών. 

Όταν όμως μία οργάνωση με το όνομα Red Venus δημιουργήσει ένα χημικό όπλο, η μάχη εναντίον τους φαίνεται να έχει τελειώσει. 

Το καινούργιο όπλο όμως μεταμορφώνει τους αστυνομικούς σε παιδιά.
Τσαντισμένα παιδιά με όπλα τώρα θα πολεμήσουν τους κακούς.



Big Bad Wolves

Μία από τις αναμενόμενες ταινίες είναι και το Big Bad Wolves από το Ισραήλ που θα προβληθεί και στο δικό μας φεστιβάλ στις 26 Σεπτεμβρίου στο Odeon Όπερα

Τρεις άνδρες χωρίς ηθικούς φραγμούς, τρεις υποψήφιοι λύκοι ντυμένοι με προβιά αρνιού, συναντιούνται σε μια αιματηρή μετωπική σύγκρουση, εξαπατούν ο ένας τον άλλον και ασκούν ψυχολογική και σωματική βία, με φόντο ένα υπόγειο όπου κάθε πιθανό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί για την εκμαίευση της επώδυνης αλήθειας. 




Γιάννης Χατζόπουλος.