Header Ads

Bad Milo! review

Τα στομαχικά προβλήματα δυσκολεύουν τη ζωή πολλών ανθρώπων της σύγχρονης κοινωνίας. 

Επίσης, πολλοί θα ήταν εκείνοι που θα ήθελαν όποτε κάποιος τους ζορίζει υπερβολικά ή τους εκνευρίζει, να βγαίνει ένα τέρας και να τους καθαρίζει επί τόπου. 

Και οι δύο αυτές καταστάσεις αν και εντελώς άσχετες μεταξύ τους ,συνδυάζονται σε αυτήν ακριβώς την ταινία. 

Ο Κεν (Ken Marino, We're the Millers) εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία, στην οποία λογοδοτεί σε ένα καταπιεστικό και άκρως σκληρό αφεντικό (Patrick Warbutton, Movie 43). 

Ο πατέρας του (Stephen Root, The Lone Ranger), είναι ένας χίπις που ζει σε μια καλύβα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο να ζει το παρόν, η μητέρα του (Mary Kay Place, Smashed) τον καταπιέζει και η γυναίκα του (Gillian Jakobs, The Incredible Burt Wonderstone) είναι μια καλοκάγαθη γυναίκα που θέλει οικογένεια αλλά με τον τρόπο της τον πιέζει εξίσου με τους άλλους. 

Με λίγα λόγια η ζωή του Ken είναι μια κόλαση που αν τον πιάσεις από τη μύτη θα εκραγεί. 

Καταπιέζεται σε όλους τους τομείς της ζωής του τόσο, ώστε να είναι αρκετό να του δημιουργηθούν κάποια προβλήματα υγείας με το στομάχι και οι γιατροί όλοι του λένε ότι είναι θέμα άγχους.  
Ο ίδιος προσπαθεί να φέρει μια ισορροπία αλλά δυσκολεύεται πολύ.            

Έτσι λοιπόν, αποφασίζει να πάει σε έναν υπνωτιστή (Peter Stormare, Hansel & Gretel: Witch Hunters) ο οποίος υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να σκαλίσει το υποσυνείδητό του και θα βρεί την λύση στο πρόβλημά του. 

Αυτός ο θεραπευτής όντως θα καταφέρει να βρει που οφείλονται οι πόνοι και να απελευθερώσει από το στομάχι του Ken ένα τερατάκι! 
Αυτό το τερατάκι, όποτε νιώθει ότι το αφεντικό του, ο Ken, θυμώνει ή ζορίζεται από κάποιον, τότε βγαίνει και καθαρίζει τον εχθρό. 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τοπική αστυνομία ψάχνει ένα φονικό ρακούν για τα εγκλήματα, ενώ ο Ken σιγά σιγά κοιτάζει συμπαθητικά το τέρας που βγαίνει από μέσα του.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Jacob Vaughan, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει κατά το παρελθόν μία ακόμα μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο “The Cassidy Kids” το 2006. 
Είναι γνωστός κυρίως ως μοντέρ και πρόσφατα έκανε και το μοντάζ της ταινίας “Black Rock” .

Το Bad Milo! είναι μια παρωδία-κωμωδία τρόμου που έχει b-movie αισθητική και θανάτους με splatter χαρακτήρα.
Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να μην διακρίνει τις ομοιότητες του τέρατος Milo με τους εξωγήινους του Peter Jackson στο κλασικό πλέον “Bad Taste”. 

Το θέμα μπορεί εύκολα να ξενίσει κάποιον και να θεωρήσει εξ αρχής την ταινία γελοία και κακή, αλλά θα πρέπει ο επίδοξος θεατής να ξέρει ότι βλέπει μια κωμωδία τρόμου. 
Δεν είναι αληθοφανές το σενάριο ούτε ρεαλιστικοί οι χαρακτήρες. 

Τα περιστατικά που συμβαίνουν είναι πέρα από την πραγματικότητα και την φαντασία ενός κοινού θνητού σινεφίλ. 
Έτσι λοιπόν , ο καθένας πρέπει να είναι προετοιμασμένος και ανεκτικός.

Η ιστορία είναι ιδιαίτερη και έχει σαφή κοινωνικό προσανατολισμό, αφού αποτελεί σχόλιο στον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά κυρίως εργασίας. 

Το αφεντικό του Ken είναι τόσο πιεστικό που σίγουρα συνειρμικά θα σας έρθουν εικόνες από αφεντικά που άνετα και χωρίς ηθικούς φραγμούς θα αφήναμε όλοι ένα τερατάκι να τον φάει ζωντανό και να γεμίσει το γραφείο του με λουτρό αίματος και εντόσθια.

Ενώ ο ίδιος ο Ken στην αρχή δεν θέλει να κάνει κακό σε κανέναν, στη συνέχεια δεν αντέχει και αφήνει το τέρας να πάρει την εκδίκηση που ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ. 


Μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο είδος ταινιών και δεν τις βλέπω με ευχαρίστηση. 
Είναι ελάχιστες αυτού του είδους που μου έκαναν εντύπωση και τις απόλαυσα.

Όμως, η συγκεκριμένη ταινία  μου αφήνει την εντύπωση ότι σέβεται τον εαυτό της και πετυχαίνει το σκοπό της. 

Προκαλεί το συναίσθημα και την αισθητική του θεατή, προσφέρει σκηνές gore με πολύ αίμα και έχει αρκετές αστείες σκηνές με γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το πώς μπαίνει και βγαίνει το τέρας στον Ken. 

Από και πέρα όμως δεν προσφέρει κάτι άλλο. 
Συμβιβάζεται με τις χαμηλές απαιτήσεις του κοινού.

Δεν έχει καλό ρυθμό καθώς μέχρι τη μέση όλα κυλούν αργά και χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, ώσπου να αρχίσει ο Ken να παίρνει πρωτοβουλίες για τη ζωή του και να μην είναι παθητικός. 

Η σκηνοθεσία δεν μας κρατά και πολύ προσπαθώντας σε πολλά πλάνα να κρύψει τον Milo αντί να μας τον δώσει να το απολαύσουμε. 

Οι ερμηνείες δεν μπορώ να πω ότι είναι εντυπωσιακές ή έχουν κάτι το ιδιαίτερο.
Οι απαιτήσεις του κάθε ρόλου δεν είναι μεγάλες και αυτό δυστυχώς φαίνεται από τις τηλεοπτικού χαρακτήρα ερμηνείες των ηθοποιών. 

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η ερμηνεία του Ken Marino, η οποία είναι εξαιρετική και μας δείχνει ότι θα έχει πολλές ταινίες στο ενεργητικό του στη συνέχεια. 
Είναι καλός κωμικός και το δείχνει. 

Έχει μεγάλη συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Children’s Ηοspital, το Drunk History και αρκετές άλλες. 

Τα εφέ είναι εξαιρετικά, με έναν Milo να είναι καλοφτιαγμένος και να έχει λεπτομέρειες που θα ζήλευαν και ταινίες με πολύ μεγαλύτερο budget από αυτήν. 

Δυστυχώς, το τέλος την ταινίας δεν είναι το καλύτερο δυνατό καθώς δείχνει ότι βιάζεται να τελειώσει την ιστορία αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και τροφή για να περιμένουμε ένα sequel. 

Γενικότερα μια ταινία που προσφέρεται για τους fun του είδους. 
Οι υπόλοιποι πρέπει να έχουν καλή διάθεση για να την απολαύσουν. 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Κarlovy Vary Film Festival της Τσεχίας στις 29 Ιουνίου του 2013 και προβλήθηκε στις 29 Αυγούστου στο Τοronto After Dark Film Festival με καλές κριτικές. 

Θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες τον Οκτώβριο του 2013.

Δημήτρης Βαβάτσης.


Release Dates:
29 August, 2013 (Toronto After Dark)



 

Bad Millo trailer από Horrorant