Header Ads

Περισσότερος τρόμος στο reboot του Spawn


Αν κοιτάξουμε το περσινό box office θα δούμε πως τρεις από τις πρώτες δέκα ταινίες είναι μεταφορές από κάποιο κόμικ. 

Επίσης, σειρές όπως τα The Walking Dead και Arrow προσελκύουν κάθε σεζόν και περισσότερους θεατές για τα κανάλια τους. 

Έτσι είναι λογικό που τα στούντιο κοιτάνε προσεκτικά πρότζεκτ με σούπερ ήρωες ή άλλα που βασίζονται σε κάποιο κόμικ, που είχαν αφήσει στην άκρη τα προηγούμενα χρόνια.

Και ενώ ήρωες όπως οι Thor και Captain America έχουν δημιουργήσει τα δικά τους franchise μέσα στον κόσμο της Marvel και το Man of Steel έχει μπει σε παραγωγή για μία δεύτερη ταινία δίπλα στον Batman, οι χαρακτήρες που είναι λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό προσπαθούν να αποκτήσουν τη δική τους ταινία. 

Ταινίες για τους Deadpool, Venom και Daredevil αναπτύσσονται αυτή την περίοδο ή έχουν απορριφθεί επειδή οι σεναριογράφοι θέλουν να δημιουργήσουν μία R-rated ταινία με τους χαρακτήρες.

Το reboot για το Spawn, που δημιούργησε ο Todd McFarlane είναι ένα ακόμα πρότζεκτ το οποίο έχει συζητηθεί. 

Αρχικά ξεκίνησε σαν σίκουελ της ταινίας του 1997 που είχε τον Michael Jai White στον πρωταγωνιστικό ρόλο και εξελίχθηκε σε reboot. 

Σύμφωνα με τον McFarlane, που πρέπει να παραδώσει το σενάριο μέχρι το τέλος της χρονιάς, το Spawn θα είναι μάλλον η R-rated ταινία με πρωταγωνιστή ένα αντι-ήρωα.

Μιλώντας στο The Gate, ο McFarlane αποκάλυψε πως το πρότζεκτ έχει αργήσει εξαιτίας δικών του υποχρεώσεων και όχι επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους χρηματοδότες και τα στούντιο. 

Ο Οσκαρούχος Jamie Foxx, που σύντομα θα πρωταγωνιστήσει στο The Amazing Spider-Man 2 ως Electro, έχει ήδη δηλώσει πως θέλει το ρόλο ... έτσι το μόνο που έχει να κάνει τώρα ο McFarlane είναι να τελειώσει το σενάριο.

"Αυτό που έχει καθυστερήσει τη ταινία είναι πως έχω συμφωνήσει να συμμετέχω στο πρότζεκτ σαν παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. 
Έτσι πρέπει να τελειώσω με κάθε άλλη υποχρέωση και να επικεντρωθώ σε αυτό.
Όλοι στην εταιρεία μου προσπαθούν να με βοηθήσουν με τις δουλειές που έχω."

Φυσικά υπάρχει οικονομικό ρίσκο αν το Spawn κριθεί τελικά ακατάλληλο για το πιο νεαρό κοινό. 
Ο McFarlane φαίνεται να έχει το ίδιο σκεπτικό με τους σεναριογράφους του Deadpool, Rhett Reese και Paul Wernick, που θεωρούν πως το ρίσκο δεν είναι τόσο μεγάλο αν η ταινία στοιχίσει $50 εκατομμύρια.

"Νομίζω πως θα γυρίσουμε τη ταινία γρήγορα. 
Δεν θα είναι μία ταινία με σούπερ-ήρωες με τεράστιο μπάτζετ και πάρα πολλά ειδικά εφέ. 
Θα είναι περισσότερο ταινία τρόμου και θρίλερ.

Έχουμε μερικά μεγάλα ονόματα που θέλουν να συμμετέχουν. 
Μερικές φορές έρχονται στο γραφείο μου και μου δίνουν τις ιδέες τους και τους δίνω τις δικές μου και μερικοί από αυτούς - ακόμα και κάτοχοι Όσκαρ - μου λένε πως θέλουν να ξεκινήσουμε τη ταινία μόλις τελειώσει το σενάριο."

Σύμφωνα με τα λόγια λοιπόν του Todd McFarlane, το Spawn μάλλον θα προχωρήσει κανονικά και θα ξεκινήσει γυρίσματα κάπου στο 2014. 

Έχετε δει την πρώτη ταινία του 1997; 
Ενδιαφέρεστε να δείτε το reboot;

Γιάννης Χατζόπουλος.