Header Ads

Ο Clive Barker ανακοινώνει το remake του 1ου Hellraiser!


Η Dimension Films μετά από προσπάθεια χρόνων να φέρει ένα remake του κλασικού πλέον Hellraiser στις αίθουσες, τα παράτησε το 2010. 

Κάτι άλλαξε όμως και η ταινία θα ξεκινήσει σύντομα παραγωγή με κάποιους σημαντικούς συντελεστές της original ταινίας να επιστρέφουν.

Έτσι λοιπόν ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Clive Barker ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα γράψει το σενάριο της ταινίας και πως κατάφερε να πείσει τους Weinsteins να φέρουν πίσω τον Doug Bradley για το ρόλο του Pinhead. 

Πιο συγκεκριμένα ο Barker έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

"Πριν λίγες βδομάδες είχα μία παραγωγική συνάντηση με τον Bob Weinstein της Dimension Pictures, κατά την οποία έδωσα την ιδέα μου για ένα remake της πρώτης ταινίας HELLRAISER
Σήμερα ανακοινώνω πως η ιδέα αυτή θα μεταφερθεί στο σενάριο που θα γράψω ύστερα από συμφωνία με το στούντιο."

Ο Barker θέλει την ταινία περισσότερο σκοτεινή και με αρκετές καινούργιες ιδέες.

"Δεν ξέρω τι μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή. 
Η ταινία δεν πρόκειται να είναι γεμάτη με CGI. 
Παραμένω πιστός στη δύναμη των πρακτικών εφε και του make-up από την εποχή που έγραψα και σκηνοθέτησα το πρώτο HELLRAISER.

Φυσικά το καλύτερο make-up χαραμίζεται στο πρόσωπο ενός ηθοποιού που δεν μπορεί να παίξει το ρόλο. 
Είπα στην ομάδα της Dimension πως δεν μπορεί να υπάρξει ο χαρακτήρας Pinhead χωρίς τον ηθοποιό Doug Bradley και ο Bob Weinstein συμφώνησε."

Το remake του Hellraiser έχει περάσει από διάφορα στάδια, αφού αρχικά προβλεπόταν σαν ένα PG-13 reboot και αργότερα σαν R-rated remake που δεν θα απομακρυνόταν από την πρώτη ταινία. 

Το franchise συνέχισε να βγάζει κατευθείαν-σε-DVD ταινίες με την 9η της σειράς, που κυκλοφόρησε το 2011, να έχει τίτλο Hellraiser: Revelations να είναι και η πρώτη που δεν είχε στο καστ της τον Bradley.

Θέλετε να δείτε το remake της αγαπημένης ταινίας του 1987;

Γιάννης Χατζόπουλος.