Header Ads

Sororal trailer: Το νέο giallo ...από την Αυστραλία


Τα neo-giallo φιλμ αποτελούν μια νέα ματιά στην περίφημη ιταλική giallo σχολή και τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο συχνά ταινίες αυτού του είδους.

Τα πιο κλασικά παράδειγμα είναι ίσως το Amer (2009) των Βέλγων Bruno Forzani/Helene Cattet, The Strange Colour Of Your Body's Tears (2013) επίσης του ίδιου διδύμου, όπως και το Tulpa (2012) του Ιταλού Federico Zampaglione, αλλά και το πολυβραβευμένο short Yellow (2006).

Δεν είναι όμως μόνο η Ευρώπη που έχει θαυμαστές και θιασώτες της συγκεκριμένης κινηματογραφικής σχολής (δείτε τα καλύτερα φιλμ του είδους εδώ) και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το trailer του Sororal, της πρώτης neo-giallo ταινίας από την μακρινή Αυστραλία.

Σε σκηνοθεσία Sam Barrett και παραγωγή της Nakatomi Pictures, το Sororal έχει με μια πρώτη ματιά όλα τα συστατικά που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο υπο-είδος. 


Γενναιόδωρες ποσότητες αίματος, στυλιζαρισμένα πλάνα, έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και φυσικά το -σχεδόν πάντα παρόν- γυμνό.

Η Cassie (Amanda Woodhams) είναι μια ταραγμένη καλλιτέχνις που βασανίζεται από φρικτά οράματα στα όνειρα της, τα οποία όμως την ακολουθούν και στην πραγματικότητα. 


Ο μόνος τρόπος για να συνυπάρξει με αυτήν την "κατάρα" είναι η απομόνωση της από τον έξω κόσμο και η αποτύπωση των βίαιων οραμάτων της στον καμβά.

Η σύγχυση της θα ενταθεί μόλις ανακαλύψει ότι τα οράματα της είναι απεικονίσεις πραγματικών δολοφονιών, αλλά όταν οι φίλοι και η οικογένειά της αρχίζουν ένας ένας να εντοπίζονται νεκροί, η Cassie συνειδητοποιεί ότι η σύνδεση της με το δολοφόνο λειτουργεί αμφίδρομα.

Αν θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να ξεθάψει τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς της αλλά και να αντιμετωπίσει το δικό της σκοτεινό παρελθόν.

Εκτός της Amanda Woodhams, το καστ αποτελείται από τους Liam Graham, James Helm, Jeremy Levi, Vito de Francesco και Nicola Bartlett.

Το Sororal έκανε πρεμιέρα στο Melbourne's Monster Fest 2013 και ετοιμάζεται για την Ευρωπαϊκή του πρώτη στην Ευρώπη μέσα στο 2014.

Δείτε το trailer που ακολουθεί και πείτε την γνώμη σας.


Κώστας Κίτσιος.