Header Ads

Η Κριτική Επιτροπή και τα βραβεία του HFF 'FRIGHT NIGHTS'


Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ ανακοινώνει την 5μελή Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για 9 βραβεία (7 για μεγάλου και 2 για μικρού μήκους), καθώς και Ειδική Μνεία στη ταινία που θα εντυπωσιάσει ή θα διχάσει την επιτροπή.


Δημήτρης Κολιοδήμος

Μέλος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, ο Δημήτρης Κολιοδήμος ασχολείται με το σινεμά από το 1975 – στην αρχή ως σκηνοθέτης, στη συνέχεια ως κριτικός κινηματογράφου και συγγραφέας. 
Για είκοσι χρόνια εργαζόταν επαγγελματικά στην Τηλεόραση όπου διετέλεσε επί μακρόν Διευθυντής Ξένου Προγράμματος του Antenna TV, Διευθυντής Προγράμματος του Star Channel και Διευθυντής Τηλεόρασης του Σκάι TV. 
Είναι συμπαραγωγός του ερωτικού θρίλερ Deep End (2008), της ταινίας τρόμου Ο θάνατος που ονειρεύτηκα (2010) και του αισθηματικού δράματος φαντασίας DOS: Μία ιστορία αγάπης, απ’ την ανάποδη… (2011), και σεναριογράφος και συμπαραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ Το σινεμά γυμνό (2009), και της ομότιτλης ταινίας (2010).

Κατά διαστήματα, από το 1974 μέχρι σήμερα, κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε ειδικά περιοδικά όπως το Φιλμ, η Οθόνη, τα Κινηματογραφικά Τετράδια, το TV+Video, το TV3, το Cine-7, το Σινεμά και το Fix Karre, αλλά και σε περιοδικά ποικίλης ύλης όπως το Ένα και το Max

Επίσης, ως κριτικός κινηματογράφου έχει συνεργαστεί με εφημερίδες όπως η ημερήσια Εξόρμηση, H Καθημερινή της Κυριακής και η εβδομαδιαία Παρασκευή+13
Ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει, περιλαμβάνονται τα: 365 Νύχτες Τρόμου και Επιστημονικής Φαντασίας (εκδόσεις Αιγόκερως, 1991), Μπρους Λη (Αιγόκερως, 1992), The Greek Filmography: 1914 through 1996 (ΜcFarland & Company, Inc, 1999), Λεξικό Ελληνικών Ταινιών (εκδόσεις Γένους, 2001), Ο κόμης Δράκουλας στην οθόνη (εκδόσεις Οξύ, 2004), Η λατρεία του αίματος (εκδόσεις Οξύ, 2006), Η Ελλάδα μετά τα μεσάνυχτα (εκδόσεις Αιγόκερως, 2007) και Cineλόγιο (εκδόσεις Οξύ, 2008).


Άκης Καπράνος

Ο Άκης Καπράνος γεννήθηκε το 1976 στον Πειραιά. 
Σπούδασε μουσική, σκηνοθεσία και δημοσιογραφία. 
Η δε πορεία του καταγράφει την ιδιότητα του μουσικού και του κριτικού κινηματογράφου από το 1994 αλλά και μία μακροχρόνια σχέση με το ραδιόφωνο.

Είναι ο κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας Τα Νέα και συνεργάζεται με το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ

Πέρασε από τα έντυπα Exodos, Diva, Mετρό, 01, Ο Κόσμος του Επενδυτή, Metrorama, Καθημερινή, Penthouse, Velvet & Metal Hammer
Διατηρούσε εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα, ενώ εδώ και 20 χρόνια παρουσιάζει στο Κανάλι 1 του Πειραιά την εκπομπή “Ραδιοφωνική Οθόνη”. 
Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (Digital Wave).

Διετέλεσε και drummer, με μεγάλη δισκογραφία και συναυλιακή παρουσία στην Ευρώπη (όπου και περιόδευσε δυο φορές με το σχήμα των Septic Flesh).

Επίσης, για δυο χρόνια συν-σκηνοθετούσε και παρουσίαζε Making-of ελληνικών ταινιών στη ψηφιακή συχνότητα της ΕΡΤ ενώ εργάστηκε και στο τμήμα επιλογής ταινιών της Κρατικής.  

Έχει εργαστεί και για το σινεμά (συνέθεσε το soundtrack της Ψυχής Στο Στόμα του Γιάννη Οικονομίδη και του ντοκιμαντέρ Ξένες σε ξένη χώρα του Δημήτρη Παναγιωτάτου – μια ταινία αφιερωμένη στο ελληνικό Φανταστικό σινεμά). Ανάμεσα στους αγαπημένους του δημιουργούς, ο Ντάριο Αρτζέντο - δημοσίευσε μια μεγάλη συνέντευξη του με τον ιταλό μετρ του τρόμου στον "Ταχυδρόμο" το 2007 ενώ ετοιμάζει και ένα βιβλίο για το σινεμά του.


Νίκος Κουλαυτάκης

Ο Νίκος Κουλαυτάκης ξεκίνησε ως υπεύθυνος ανάπτυξης σχέσεων με κινηματογραφικές εταιρείες στο Αθηνόραμα το 1980, όπου και δημιούργησε το θεσμό avant-premieres, καθώς και τη πρώτη οργανωμένη στήλη video σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας.

Το 1986 συνεργάστηκε με τον κ. Βάσο Γεώργα στην οργάνωση μεταμεσονύκτιων στο IDEAL και ένα χρόνο μετά προχώρησε στην έκδοση του περιοδικού CINE7 μαζί με τον κ. Bάσο Γεώργα, όπου αναδεικνύονται και παίρνουν στήλη  κατόπιν προσωπικής του πρότασης οι κ.κ.: Pόμπι Eκσιέλ, Σπύρος Δερβενιώτης, Hλίας Φραγκούλης, Solis, Δημήτρης Βανέλης, κ.α.

Οργάνωσε για πρώτη φορά σε ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό σταθερή εκπομπή κινηματογράφου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Θεσ/κης ’87 και συμμετείχε στην οργάνωση Έκθεσης VIDEOSHOW ’88.

Έγραψε κριτική σινεμά στα ένθετα της Aπογευματινής «Nυχτερινά», και το 1991 ίδρυσε το  δημιουργικό γραφείο CINEMaD (Δημιουργικό του 60% κιν/κών εταιρειών).

Το 1995 συνεργάστηκε στον Oδηγό Θεαμάτων «Θεαθήναι» της εφημερίδας Eλεύθερος Tύπος και το 1996 ξεκίνησε την έκδοση εντύπων προγραμμάτων διαφόρων κινηματογραφικών αιθουσών.

Το 1996 οργάνωσε το κινηματογραφικό τμήμα του περιοδικού EXODOS και στη συνεργασία του  περιοδικού κατόπιν εισήγησής του με  τους κκ. Kουτσογιαννόπουλο, Δανίκα, Σωτηροπούλου.

Το 2004 προχώρησε στην έκδοση του μηνιαίου κινηματογραφικού Free Press περιοδικού «START», το οποίο εκδιδόταν μέχρι Iούλιο 2007.

Από το 2006 ίδρυσε και λειτουργεί το κινηματογραφικό site «www.cinemad.gr» μέχρι σήμερα, εκδίδει δύο ετήσιους οδηγούς ταινιών DVD με όλες τις ταινίες που κυκλοφόρησαν έως το 2006 σε DVD, ετήσιο οδηγό ταινιών του μοναδικού για λογαριασμό του EXODOS με ένθετο DVD με trailers των ταινιών και συνδιοργάνωσε μαζί με το Cultural Action το Φεστιβάλ Berlinale in Athens 06 και 07.



Κωνσταντίνος Τσώκος.

Ο παλαιότερος συντάκτης του Filmboy.gr, τον διαβάζετε από τον Μάη του 2011 και έχει αποδείξει την αγάπη του για κάθε κινηματογραφικό είδος, μέσα από trailer, επικά  αφιερώματα και mega-κριτικές.

Θυμάται με ευχαρίστηση και δέος τις πρώτες του συναντήσεις με το σινεμά τρόμου, από τότε που ως παιδί ακόμα ανατρίχιαζε βλέποντας στην τηλεόραση το ...Αραχνοφοβία.

Στην εφηβεία του εθίστηκε με τη σειρά ταινιών Nightmare on Elm Street, τα κλασικά giallo σαν το Suspiria, τα Evil Dead, την Τριλογία των Νεκρών από τον George Romero, την ατμόσφαιρα και τον ψυχολογικό τρόμο των 6th Sense και The Others, μέχρι και τον σύγχρονο κορεάτικο κινηματογράφο των Oldboy και I Saw The Devil.

Ως η φωνή του Filmboy.gr στο φεστιβάλ είναι μια σημαντική προσθήκη, υπενθυμίζοντας το αρχικό όραμα του Κωνσταντίνου Χατζηπαπά που αργότερα εξέλιχθηκε στα Horrorant.com, την Filmboy Pictures και το Horrorant Film Festival.

Γράφει επίσης για μουσική στο Rockyourlife.gr και για κόμικ στα Heroes-foraday.com.


Κώστας Κίτσιος

Ο εκπρόσωπος του Horrorant.com στο φεστιβάλ.
 

Ο Κώστας Κίτσιος γράφει στο Horrorant.com από τον Μάρτιο του 2013 και είναι υπεύθυνος για ό,τι καινούργιο trailer τρόμου κυκλοφορεί στο αχανές διαδίκτυο, καθώς και για μερικά εξαιρετικά αφιερώματα.

Είναι ο νεότερος στη παρέα αλλά το πάθος, η αφοσίωσή του αλλά κυρίως η αγάπη του για το σινεμά τρόμου (από τα δώδεκα του, όταν είδε το The Thing!) τον καθιστούν απαραίτητο και χρησιμότατο στη διοργάνωση του φεστιβάλ, και από τη θέση της Κριτικής Επιτροπής.




Τα βραβεία είναι:

Features
•    Horrorant Award to Best Film
•    Horrorant Award to Best Director
•    Horrorant Award to Best Screenplay
•    Horrorant Award to Best Male Acting
•    Horrorant Award to Best Female Acting
•    Horrorant Award to Best Cinematography
•    Horrorant Award to Best Special Effects
 

Shorts
•    Horrorant Award to the Best Greek Short Film
•    Horrorant Award to the Best International Short Film
  


Τα βραβεία Κοινού θα είναι 

•    Horrorant Audience Award to Best Film
•    Horrorant Audience Award to Best Short Film



Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων θα γίνει την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, 19 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα του ODEON ΟΠΕΡΑ 1.