Header Ads

HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS' Preview ημέρα 7η!


Το 1o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τρόμου φτάνει στο τέλος του και λίγο πριν την συνέχεια του στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, μας αποχαιρετά με το πιο εκλεκτό μείγμα προβολών.

Τις μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος, τις απολαύσαμε τόσο εμείς όσο και οι σκληροπυρηνικοί και μη φαν του τρόμου που ήθελαν λίγο παραπάνω αιματάκι και ατμόσφαιρα στην καθημερινότητα τους.

Έτσι το κλείσιμο του φεστιβάλ, εκτός από τις βραβεύσεις για τις ταινίες που προβλήθηκαν, δεν θα μπορούσε να περιέχει εκλεκτικότερο χαρμάνι επιλογών, με την επίσημη πρεμιέρα της νέας ελληνικής ταινίας από την Filmboy Pictures, ένα πρόσφατο καρακατα-classic που όσοι δεν έχετε ήδη δει δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα αλλά και μια ακόμα ελληνική μικρού μήκους.

Για ευνόητους λόγους θα ξεκινήσουμε με την νέα ελληνική ταινία "Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ" που θα προβληθεί στις αίθουσες τον Απρίλιο.



Η ταινία του Αλέξανδρου Λεονταρίτη, με τους Γρηγόρη Τερζάκη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Γιώργο Γιαννόπουλο, Ελένη Φιλίνη κ.α. και προβάλλεται σε πρώτη αποκλειστική πρεμιέρα και μόνο στα πλαίσια του φεστιβάλ, μέχρι την κανονική της κυκλοφορία στις αίθουσες τον Απρίλη και μετά την έκπληξη του Αδάμαστου είναι μια ακόμη ευκαιρία να δούμε ένα ξεχωριστό είδος ελληνικής ταινίας.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας πρώην μποξέρ, o Γρηγόρης, έχει εγκαταλείψει το όνειρό του εδώ και καιρό. Ακολουθεί πια στη ζωή του τους κανόνες του υποκόσμου, δουλεύοντας για τον Μάρκο. Μαζί με τον συνεργάτη του Χρήστο έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να συλλέγει χρωστούμενα από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους. Μέσα από μία περιπετειώδη ζωή που περιλαμβάνει απειλές, καταδιώξεις και ληστείες, ο Γρηγόρης θα γνωρίσει τη Νεφέλη, μια νεαρή ηθοποιό την οποία ερωτεύεται. Όμως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν του Γρηγόρη θα τον κάνει αναθεωρήσει τη ζωή του και να συγκρουστεί με όλους και με όλα για να κάνει την τελική αποπληρωμή.



Η Τελική Αποπληρωμή / The Final Payoff είχε προβληθεί στο 8o Διεθνές Φεστιβάλ της Κύπρου όπου απέσπασε το Βραβείο Κοινού ενώ ήταν επίσης υποψήφιο στις κατηγορίες για ανδρική ερμηνεία, κουστούμια και σκηνογραφία, και θα προβληθεί στο WorldFest του Houston τον Απρίλιο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο νέο-νουάρ που εμπνέεται από τη σημερινή ελληνική επικαιρότητα, την τοκογλυφία και την οικονομική κρίση αλλά και μια περιπέτεια που εμπεριέχει έντονα κοινωνικά στοιχεία με επιρροές ταινιών δράσης αστυνομικού χαρακτήρα.

H παραγωγή της Desmida Visual Creations έχει επίσης 2 Βραβεία κοινού από διεθνή φεστιβάλ ενώ θα διαγωνιστεί τον Απρίλιο στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ του Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών, για το μεγάλο Βραβείο Gold Remi.



Η αίθουσα αναμένεται να γεμίσει περισσότερο από ποτέ, παρουσία φυσικά των συντελεστών και του cast και από τις συζητήσεις που είχαμε με τον ορεξάτο πρωταγωνιστή Γρηγόρη Τερζάκη αναμένεται να δούμε μια ξεχωριστή προσπάθεια που θα μας ανταμείψει.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21.30 ενώ λίγο πιο πριν στις 21.00 θα έχουμε τις ανακοινώσεις των βραβείων για τις ταινίες που προβλήθηκαν στο διαγωνιστικό.

Λίγο νωρίτερα στις 18.00 θα προβληθεί ένα classic...μα τι classic...."I SAW THE DEVIL" κυρίες και κύριοι!



Όσοι διαβάζετε καιρό το Filmboy θα θυμάστε το δεκαράκι δαγκωτό του Κωνσταντίνου Χατζηπαπά που-για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας- έστρεψε εν πολλοίς την προσοχή του εν Ελλάδι κοινού σε αυτή τη διαμαντάρα (τυχαίο που λίγο καιρό αργότερα δεν άργησαν τα βιντεοκλάμπ να το φέρουν σε dvd;).

Ένα σαδιστικό, σκληρό horror με στοιχεία αστυνομικής ταινίας, ατμοσφαιρική, σκοτεινή σκηνοθεσία, αδυσώπητη χωρίς ανάσα βία και καταδιώξεις με έξυπνες γωνίες λήψεων και δυο πρωταγωνιστές (Lee Byung-Hun, και τον Choi Min-sik του Oldboy εδώ σε ρόλο κακού) να δίνουν τα ρέστα τους, ειδικά στο αγωνιώδες και βασανιστικό φινάλε που θα σας βάλει σε σκέψεις περί ηθικής και εκδίκησης.



Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείτε ένα πρόσφατο δείγμα ασιατικού classic horror όπως του αξίζει:σε κινηματογραφική αίθουσα.

Και μην ξεχνάτε...πριν απ' όλα αυτά θα προβληθεί άλλη μία ελληνική ταινία μικρού μήκους, το Bloody Lady που είναι η δεύτερη συμμετοχή του σκηνοθέτη Δημήτρη Βαβάτση μετά το πολύ καλό "Ευλάβεια".

Θα τα ξαναπούμε εκεί horror fans και μην ξεχνάτε...οι τρομολαγνικές βραδιές συνεχίζονται καπάκι για άλλη μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, 20-26 Μαρτίου στην αίθουσα ΦΑΡΓΚΑΝΗ.

Αμέσως μετά την ταινία λήξης, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί το τέλος της πρώτης επιτυχημένης διοργάνωσης με ένα τρομακτικό… Scream and Scream Again Party Λήξης στο six d.o.g.s, με διοργάνωση του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, dj set από την ομάδα The Bodysnatchers και μια μπύρα κερασμένη από τη Fischer.

Κώστας Τσώκος.