Header Ads

Το zombie game Dead Rising ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη!


Αν είναι ένα πράγμα, στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ, είναι τα ζόμπι. 
Δώσμου ζόμπι, με φτηνό χάλια makeup, ή με τέλεια prosthetics επιπέδου Greg Nicotero, δε με νοιάζει. 
Ζόμπι να ναι, κι ό,τι να ναι. 

Συνεπώς, τα νέα πως ένα νέο zombie flick ετοιμάζεται, μόνο ευχάριστα ακούστηκαν στα αυτιά μου.

Το Dead Rising, το υπέρεπιτυχημένο video game της Capcom, που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων παιχνίδια όπως το Resident Evil και το Street Fighter, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τη Legendary Entertainment.

H ταινία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός zombie outbreak, όταν ένα εμβόλιο της κυβέρνησης αποτυχαίνει να περιορίσει την έκταση του ιού που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. 

Οι 4 πρωταγωνιστές (άγνωστο ακόμη, ποιοι θα τους υποδυθούν) θα προσπαθήσουν να βρουν τη ρίζα του κακού, η οποία μάλλον βρίσκεται κάπου μέσα στην ίδια την κυβέρνηση. 

Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε μια ωραία θεωρία συνωμοσίας;

Αν και η εμπειρία από τη μεταφορά άλλων video games στον κινηματογράφο, είναι μάλλον πικρή, μπορούμε τουλάχιστον να ελπίζουμε, πως ετούτη εδώ θα κάνει τη διαφορά.

Το σενάριο θα γράψει ο Tim Carter, ενώ θα έχει και την ευθύνη της παραγωγής της ταινίας μαζί με τον Tomas Harlan (Mortal Kombat: Legacy TV Series).

Το Dead Rising, που ως video game, έχει πουλήσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα, μετά την κυκλοφορία του ως μεγάλου μήκους ταινία, θα «σπάσει» σε μέρη και θα προβληθεί σε τηλεοπτικές πλατφόρμες πια, ως μίνι σειρά.

Απ’ότι φαίνεται, η επιρροή της τηλεόρασης έχει αυξηθεί τόσο τα τελευταία χρόνια, που πλέον κινηματογραφικές ταινίες προσαρμόζονται στα τηλεοπτικά format, αντί το αντίθετο. 

O tempora, o mores! 

Κώστας Φαρόπουλος.