Header Ads

Hannibal: Season 2 - disc review


Η πρώτη σεζόν μας είχε αφήσει με ένα σωρό πτώματα για τα οποία υπεύθυνος είναι ο «κακός» του τίτλου (Mads Mikkelsen) αλλά στη φυλακή κατέληξε ο «καλός» Will Graham (Hugh Dancy) (θυμηθείτε το review στο FilmBoy).

Στη δεύτερη σεζόν θα δείτε τον «κακό» σε περισσότερες gourmet αναζητήσεις (για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι λάτρης της ποιοτικής κουζίνας) και θα τον βρείτε αναμεμιγμένο σε περαιτέρω φονικά (αναλυτικό review εδώ).

Φυσικά ο αγαπημένος σας κανίβαλος θα διατηρήσει τη συνεργασία του με την αστυνομία και ειδικά με τον Jack Crawford (Laurence Fishburne του Predators) όσο ο «καλός» θα προσπαθεί μέσα από το κελί του να αποδείξει την αθωότητα του. 

Το όλο «θέμα» μοιάζει περισσότερο με δικαστικό δράμα παρά με οτιδήποτε άλλο, αλλά εμένα μου άρεσε αυτή η προσέγγιση.

Συχνά στη σειρά χρησιμοποιείται η φράση “This is my design” και πράγματι η δημιουργικότητα των δολοφόνων είναι αποστομωτική. 
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι η σειρά έχει αισθητική πανάκριβου διαφημιστικού σποτ.

Σε ορισμένα επεισόδια εμφανίζεται και η Cynthia Nixon (Sex and the City), ενώ επιστρέφει και η Gillian Anderson (The X Files). 
Πολλά επεισόδια φέρουν την ένδειξη ‘Producer’s Cut’ που με κάνει να υποθέτω πως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις εκδοχές που προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

Το Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει όλα τα επεισόδια της σεζόν σε 16x9 Widescreen 1.78:1 (1080P High Definition), και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Commentaries των συντελεστών, Gag Reel (που δεν είναι ιδιαίτερα αστείο), Deleted Scenes (μικρής σημασίας), το ντοκιμαντέρ This is My Design, και τα βίντεο "The Style of a Killer", "Bodies of Lies", “Hannibal Season 2: Killer Interntions” (όλα τους χρήσιμα), και τα webisodes Post Mortem με τον Scott Thompson (τα οποία έχουν πλάκα αλλά είναι πάρα πολλά – ευτυχώς υπάρχει και “play all” επιλογή).

Αν είστε vegetarian ή vegan προσπεράστε, οι υπόλοιποι προμηθευτείτε.

Χρήστος Μουρούκης.