Header Ads

Sleepy Hollow: The Complete First Season - 4 disc review


The Shit Eater! Er, I mean, the Sin Eater! Ooops
Αν δεν έχετε δει αυτή τη σειρά τότε σίγουρα δεν «πιάσατε» το αστείο.

Θεωρώ πως το Sleepy Hollow (1999) είναι ταινία-κλειδί στην φιλμογραφία του Tim Burton, καθώς όντας μέτρια σηματοδοτεί την αρχή της κατρακύλας του [πριν με λιθοβολήσετε να προσθέσω πως όλα του τα προηγούμενα φιλμ τα θεωρώ αριστουργήματα, ακόμα και το Pee-wee's Big Adventure (1985)]. 

Και παρότι δεν έχω διαβάσει το The Legend of Sleepy Hollow του Washington Irving, ούτε έχω δει κάποιο άλλο adaptation, αυτή εδώ η σειρά των Alex Kurtzman και Roberto Orci [The Amazing Spider-Man 2 (2014)] μου κέντρισε το ενδιαφέρον. 

Και όχι άδικα, καθώς ο σύγχρονος τρόπος με τον οποίο μετέφεραν τη gothic αυτή ιστορία στη μικρή οθόνη έχει συναρπαστικά αποτελέσματα. 
Ζούμε άλλωστε στην εποχή που και το Bates Motel μετέφερε στο σήμερα το Psycho (1960) με μεγάλη επιτυχία.

Την εποχή του George Washington (πρόεδρος των Η.Π.Α.), ο Ichabod Crane (Tom Mison) πριν πεθάνει καταφέρνει και αποκεφαλίζει τον Ακέφαλο (πλέον) Καβαλάρη. 
Η γυναίκα του, Katrina Crane (Katia Winter), είναι καλή μάγισσα, και πριν πεθάνει, με ένα ξόρκι στέλνει τον αγαπημένο της στο μέλλον.

250 χρόνια μετά, στη μικρή πόλη του τίτλου ο Ichabod θα πρέπει να αποδείξει πως ήρθε από το παρελθόν (good luck with that), πως ένας εκ των καβαλάρηδων της αποκάλυψης είναι ακέφαλος και σκορπά πτώματα (παράλληλα με τη δράση διαφόρων δαιμονικών στοιχείων που μιλάνε κάκιστα ελληνικά), και να συνηθίσει το παρόν (αυτό έχει πλάκα). 
Σύμμαχος του είναι η αστυνομικός Abbie Mills (Nicole Beharie).


Το Region 1 [NTSC] 4-DVD set που αγόρασα παρουσιάζει όλα τα επεισόδια της πρώτης σεζόν σε Widescreen 1.78:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε Deleted Scenes (αχρείαστες), Gag Reel (αστείο), Audio commentaries των συντελεστών, και τα βίντεο The Corbin Files (αδιάφορο), Welcome to Sleepy Hollow (ένα καλό εισαγωγικό), Mysteries and Mythology: The Secrets of Sleepy Hollow (αυτό μας ξεναγεί επεισόδιο προς επεισόδιο στη σειρά), Welcome to the 21st Century Mr Crane (ένα μοντάζ των αστείων στιγμών του πρωταγωνιστή, πράγμα που επιβεβαιώνει πως η σειρά δίνει έμφαση στο χιούμορ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο), The Horseman (ένα αφιέρωμα στα άλογα της σειράς), και The Horseman's Head (ένα αφιέρωμα στο κομμένο κεφάλι της σειράς).

Χρήστος Μουρούκης.