Header Ads

DVD Review: The Bag Man (2014)


Ο αρχιμαφιόζος Dragna [ο Robert De Niro ο οποίος πρόσφατα με εξέπληξε θετικά με το Last Vegas (2013)] αναθέτει στον Jack [ο John Cusack ο οποίος πρόσφατα έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στο Maps to the Stars (2014)] μια αποστολή: να μεταφέρει μια βαλίτσα χωρίς να ξέρει τι περιέχει.

Ο Jack θα μπλέξει σε μια σειρά από περίεργες καταστάσεις, ενώ θα καταναλώσει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας σε ένα motel όπου θα συναντήσει τον μουρλό receptionist [ο Crispin Glover του Alice in Wonderland (2010)], μια μυστηριώδη πόρνη [η Rebecca Da Costa] και τους δύο ηλίθιους νταβατζήδες της [ο Sticky Fingaz και ο Martin Klebba].

Ο σκηνοθέτης David Grovic στο ντεμπούτο του μας παραδίδει ένα neo-noir που αν και δεν θα σας μείνει αξέχαστο, σίγουρα θα ξεχωρίσει από τις φετινές κυκλοφορίες κυρίως λόγω της εντυπωσιακής φωτογραφίας των David Knight (είναι η πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία που κάνει ως cinematographer) και Steve Mason [Harsh Times (2005)].

Το Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε 1080p High-Definition Widescreen 2.40:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το 30λεπτο βίντεο Behind the Scenes of The Bag Man.


Χρήστος Μουρούκης.