Header Ads

DVD Review: Ed’s Wood Volume II: Get Your Wood On! More Lost Loops 1973-75


Κάθε φορά που νομίζω πως τελειώσαμε με τη φιλμογραφία του Ed Wood, εμφανίζεται από το πουθενά κάποιος τίτλος για τον οποίο είχαμε χάσει κάθε ελπίδα και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους – τουλάχιστον εμάς που είμαστε εθισμένοι στη κινηματογραφική angora.

Πριν από λίγο καιρό σας έγραφα για ένα εξαίρετο δισκάκι της Cinefear που μάζεψε κάμποσα 8mm loops του Ed Wood και με έκανε να πλέω σε πελάγη ευτυχίας. 
Τώρα έχω στα χέρια μου το δεύτερο της σειράς, που σε 100 λεπτά συγκεντρώνει άλλα πορνογραφήματα του σκηνοθέτη από την περίοδο 1973 έως 1975.

Στο Park Lovers ένα ζευγάρι βλέπει μια χελώνα στον ζωολογικό κήπο και μετά πηγαίνει σπίτι όπου επιδίδεται σε πρωκτικό σεξ με τη βοήθεια βαζελίνης.

Στο Morning Walk μια γυναίκα βγάζει το σκύλο της βόλτα και καταλήγει σε ένα τρίο με ένα ζευγάρι (και ευτυχώς χωρίς τον σκύλο). 
Ορισμένα πλάνα εδώ είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένα, και δεν μπορούσα παρά να φανταστώ τον σκηνοθέτη να έχει βαρεθεί τη ζωή του με τα πορνό και να αποφάσισε να χορηγήσει εις αυτά λίγη τέχνη.

Δεν είναι όμως όλα τα φιλμάκια εξίσου καλά και η συλλογή πλαισιώνεται από μερικά βαρετά (και καθόλου ιδιαίτερα) όπως τα Big John (που χωρίζεται σε δύο μέρη, και σε αμφότερα ένα ζευγάρι κάνει σεξ δίπλα σε μια πισίνα), 15’’ Commercial, Wives at Play, Two Hot To Handle (ένα ακόμη τρίο με έναν άνδρα και δύο γυναίκες), και John’s Girls.

Η συλλογή κλείνει με τα εξαίρετα Camper Pickup (που αφορά μια παρτούζα στην εξοχή) και Garter Girls (που αφορά μια παρτίδα strip poker).

Μακάρι το έργο του δημιουργού να ήταν εκτενέστερο και να μην ξεμέναμε ποτέ από τη δόση μας, αλλά δυστυχώς το πηγάδι στερεύει.

Χρήστος Μουρούκης.