Header Ads

Wisconsin Death Trip (1999): Ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ για τους τρελαμένους του Wisconsin!


Κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, στην πόλη του τίτλου πολλοί κάτοικοι τρελάθηκαν ταυτοχρόνως (αρκετοί από αυτούς λέγανε πως άκουγαν φωνές από τον διάβολο) και προέβησαν σε μια σειρά από παράνομες πράξεις, από βανδαλισμούς ως και φονικά (ενηλίκων και ανηλίκων).

Η παραπάνω σύνοψη θα ήταν άριστη για μια μακάβρια ταινία τρόμου, όμως πρόκειται για το θέμα αυτού του ντοκιμαντέρ, το οποίο βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του 1973 που παρατηρούσε το πρωτοφανές φαινόμενο.

Το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη James Marsh [πλέον γνωστότερος για το The Theory of Everything (2014)] είναι ασπρόμαυρο (γίνεται σε λίγα σημεία έγχρωμο, όταν μας δείχνει το σήμερα της περιοχής) και διαθέτει εντυπωσιακές αναπαραστάσεις (οι οποίες προδίδουν το μεγάλο του budget, που λειτουργεί προς όφελος του).

Ωστόσο, είναι γεμάτο από καταιγιστικές πληροφορίες (ιστορικού χαρακτήρα), και λαμβάνοντας υπόψη το πόσο βαρύ είναι το θέμα, καθίσταται αυτόματα ένα πολύ δύσκολο (και βαθιά καταθλιπτικό) θέαμα, που παρότι διαρκεί μόλις 76 λεπτά, είναι ένα μαρτύριο.

Κέρδισε πολλά βραβεία (ανάμεσα τους και το BAFTA TV Award για καλύτερη διεύθυνση φωτογραφίας) και διαθέτει μουσική από τον αγαπημένο σας DJ Shadow.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

Χρήστος Μουρούκης.