Header Ads

Battle Royale trailer: Καινούργιο trailer για ένα παλιό classic

Δε θα το πιστέψετε αλλά το απίστευτο Battle Royale (2000) του Kinji Fukasaku, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου από τον Ασιάτικο κινηματογράφο, δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε dvd στην Αμερική!

Ο λόγος ήταν η συντηρητική MPAA που, λόγω του θέματος της (παιδιά σκοτώνουν παιδιά) θεώρησε σωστό να απαγορεύσει τη κυκλοφορία, παρά το γεγονός ότι προβλήθηκε κανονικά στα φεστιβάλ εκείνης της χρονιάς.

Αν και δε νομίζω να υπάρχει Αμερικανός horror fan που να μην το έχει δει με κάποιο τρόπο, η Anchor Bay αποφάσισε ότι ήρθε ο καιρός για την επίσημη κυκλοφορία, έπειτα από 12 χρόνια.

Γιατί τώρα;
Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι το timing δεν έχει να κάνει με την επικείμενη κυκλοφορία του The Hunger Games, στο οποίο η κυβέρνηση διοργανώνει αγώνες παιδιών μέχρι θανάτου.

Βέβαια, η συγγραφέας του βιβλίου, Suzanne Collins λέει ότι δεν είχε ακούσει καν για το Battle Royale όταν έγραφε τα βιβλία, αλλά οι ομοιότητες είναι πολλές για να είναι τυχαίες.
Άλλωστε, είναι απίθανο να ξεκινάς να γράψεις ένα τέτοιο βιβλίο και να μην κάνεις μια πρόχειρη έστω έρευνα στο google με τις λέξεις 'kids killing kids' ή 'death games children' ή κάτι παρόμοιο.

Δικαίωμα της όμως να λέει ότι θέλει.
Η Anchor Bay φαίνεται αρκετά έξυπνη για να βγάλει το dvd του Battle Royale στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του The Hunger Games στις αίθουσες!

Μόλις κυκλοφόρησε και το νέο trailer.




Battle Royale trailer από Horrorant