Header Ads

Ο Guillermo Del Toro θέλει τον Benedict Cumberbatch στον δικό του Frankenstein


Δεν κουραζόμαστε να ακούμε για καινούργιες ταινίες που θέλει να κάνει ο πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Guillermo Del Toro

Έχοντας 8 όμως στο ιστορικό του σε μία καριέρα 20 χρόνων, απορείς αν θα καταφέρει τελικά να κάνει όλες αυτές για τις οποίες τον ακούμε να μιλάει με μεγάλο ενθουσιασμό.

Για την ώρα προωθεί το blockbuster Pacific Rim που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 12 Σεπτεμβρίου και αποτελεί την απόλυτη ταινία-υπερθέαμα της καλοκαιρινής σεζόν. 
Έχει αρχίσει επίσης τις ετοιμασίες για την επόμενη ταινία του, Crimson Peak.

Πέρα από αυτά όμως δουλεύει και σε άλλα πρότζεκτ όπως τα Dark Universe και Slaughterhouse Five και ίσως το Hellboy 3 και το Pacific Rim 2

Αυτό σημαίνει πως μάλλον θα καθυστερήσει να κάνει το Frankenstein αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να κάνει πλάνα για αυτό, αφού έχει ήδη δηλώσει πως θα ήθελε ο Βρετανός ταλαντούχος ηθοποιός Benedict Cumberbatch να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Del Toro έκανε γνωστή αυτή την επιλογή για το κάστιγνκ της ταινίας σε συνέντευξη για τη The Daily Telegraph, εκεί που μίλησε και για τη συνεργασία του με τον  Charlie Kaufman στη μεταφορά του Slaughterhouse Five, για την οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει

Ο σκηνοθέτης του Pan's Labyrinth δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε πως ελπίζει να σκηνοθετήσει τον Cumberbatch
Οι δυο τους θα έχουν δουλέψει ξανά μαζί στο επερχόμενο Crimson Peak.

Το Frankenstein αναπτύσσεται από το 2009 και ο Del Toro είχε δηλώσει στο παρελθόν πως θέλει το συνεργάτη του από το Pan's Labyrinth και τις ταινίες HellboyDoug Jones να υποδυθεί το γνωστό πλάσμα. 

Έτσι τώρα δεν ξέρουμε αν ο Cumberbatch θα έχει το ρόλο του  Dr. Victor Frankenstein ή αν θα αντικαταστήσει τον  Doug Jones ως το πλάσμα. 
Όπως και να έχει πιστεύω πως ο ηθοποιός του Star Trek Into Darkness θα ταιριάξει πολύ καλά στην ταινία.

Για την ώρα το μόνο σίγουρο όσον αφορά τις ταινίες του Del Toro είναι πως το Crimson Peak θα τον απασχολήσει για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια, όποτε αν το Frankenstein είναι η ταινία που θα κάνει μετά από αυτό, μάλλον θα το δούμε στις αίθουσες το 2016/17. 

Και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Cumberbatch θα είναι διαθέσιμος εκείνη την περίοδο αφού οι συμμετοχές του σε ταινίες γίνονται όλο και περισσότερες κάθε χρόνο.

Θέλετε να δείτε το Frankenstein του Guillermo Del Toro με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch;

Γιάννης Χατζόπουλος.