Header Ads

10 Αστειοι Θανατοι σε ταινιες τρομου - Μέρος 3ο


Ένα από τα πράγματα που έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως οι φανατικοί θαυμαστές των horror movies είναι άτομα που γουστάρουν όχι μόνο να τρομάζουν πολύ, αλλά και να γελάνε πολύ !

Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ αρκετό καιρό μετά το πρώτο και το δεύτερο μέρος των αστείων θανάτων σε ταινίες τρόμου, έκανα μια ακόμη πολύωρη περιήγηση στο διαδίκτυο αναζητώντας χιουμοριστικά, πρωτότυπα και σε μερικές περιπτώσεις εντελώς «καμένα» στιγμιότυπα θανάτων, από γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά horror, που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και να ξεχάσετε για λίγο τις σκοτούρες …

Το μενού είναι και φέτος πλούσιο και περιλαμβάνει από δαιμονισμένους τράγους,φονικές τσουλήθρες και υπερβολικά όξινες μπίρες...μέχρι αδίστακτες λεσβίες βρικολακίνες και κομμένα πέη που τα βάζουν με...ποντίκια!



10. Drag Me to Hell (2009)

Αν και προσωπικά γέλασα περισσότερο στη διάσημη πλέον αναμέτρηση της Alison Lohman με την όχι και τόσο αθώα γριούλα ( δείτε την εδώ), βρήκα εξίσου χιουμοριστική και την τελική σκηνή με τον εξορκισμό του κακού πνεύματος.

Ακατάληπτες ομιλίες, ένας δαιμονισμένος τράγος κι ένα γατάκι το οποίο εμφανίζεται από εκεί που δεν το περιμένεις, φέρνουν στο νου παλιό καλό Sam Raimi, ολοκληρώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μια από τις διασκεδαστικότερες και απολαυστικότερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών.





9. Bride of Chucky (1998)

Λίγο πριν υποδεχτούμε τόν ανανεωμένο λιλιπούτειο δολοφόνο στο πολυαναμενόμενο Curse Of Chucky, ας θυμηθούμε μια απολαυστική δολοφονία από το κατάφωρα αδικημένο Bride of Chucky, όπου το έτερον ήμισυ του αγαπημένου μας κοκκινομάλη ξεπερνά ακόμα και τον ίδιο σε εφευρετικότητα.

Φυσικά, το αστείο της υπόθεσης βρίσκεται στα τελευταία δευτερόλεπτα του κλιπ, με έναν Chucky απόλυτα γοητευμένο…




8. 


8. Slaughter High (1986)

Αν τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, βρίσκεστε σε κάποια ειδυλλιακή παραλία ή απλά στο μπαλκόνι του σπιτιού σας πίνοντας τη μια δροσερή μπίρα μετά την άλλη, τότε προτείνω να πετάξετε αμέσως από τα χέρια σας το tablet (!) ή έστω να μην πατήσετε το play στο παρακάτω βίντεο.

Αν πάλι δεν καταλαβαίνετε από προειδοποιήσεις και θέλετε να κάνετε του κεφαλιού σας, τότε δείτε με δική σας ευθύνη τι μπορεί να προκαλέσουν  στο στομάχι σας οι πολλές μπίρες!!!

Να είστε σίγουροι πως μετά απ’ αυτό, το άνοιγμα μιας FIX δε θα είναι ποτέ ίδιο…





7. Hostel : Part II (2007)

Βαθειά μέσα μου η πρώτη συνέχεια του διάσημου torture porn βρίσκεται μια βαθμίδα πάνω από το πρωτότυπο, κι ο λόγος είναι τα δυσθεώρητα ύψη καφρίλας που φτάνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Είναι πολλές οι σκηνές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό,το αποκορύφωμα όμως έρχεται με την παρακάτω, όπου η ηρωίδα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της (και όχι μόνο!), εκδηλώνοντας ταυτόχρονα τις έντονες φιλοζωικές της ανησυχίες.


Αν είχε δει τη σκηνή ο διάσημος στους κύκλους του YouTube, Kοντοπίδης, αμφιβάλλω αν θα εκστόμιζε με την ίδια ευκολία τη λέξη: πουτ@ν@κι…





6. Lesbian Vampire Killers (2009)

Ο τίτλος νομίζω τα λέει όλα γι’ αυτό το ξεχασμένο horror comedy με το εξώφυλλο- αντιγραφή του Zombieland., οπότε μάλλον δεν είναι δύσκολο να φανταστείτε τι πρόκειται να παρακολουθήσετε στο βιντεάκι που ακολουθεί.

Ναι, ακριβώς αυτό που σκέφτεστε, σέξι βαμπιρίνες, δυο αδέξιους μαντραχαλάδες και μεγάλες ποσότητες πηχτού άσπρου υγρού…
Κι επειδή υπάρχουν και πονηρά μυαλά, όχι δεν πρόκειται γι’ αυτό το υγρό που σας ήρθε στο μυαλό!

Να μην ξεχάσω…η σκηνή είναι εις την γερμανικήν, όχι μόνο για να καλοπιάσουμε την Τρόικα και τη Μέρκελ αλλά και επειδή σ' αυτή της τη μορφή είναι μακράν πιο αστεία!





5. Gremlins (1984)

Τι συμβαίνει όταν η μαμά της οικογένειας τα βάζει με τα θρυλικά σκανταλιάρικα τερατάκια του Joe Dante;
Με μια λέξη : χαμος!!!

Το κουζινομάχαιρο, ο φούρνος μικροκυμάτων, το μπλέντερ και το καθαριστικό σπρέι μετατρέπονται σε φονικά όπλα στα χέρια της, ενώ τα gremlins μαθαίνουν με το χειρότερο τρόπο πως δεν πρέπει να τα βάζεις με τη νοικοκυρά του σπιτιού και μάλιστα στο φυσικό της χώρο: την κουζίνα!

Κι άντε να καθαρίσεις αυτό το χάλι μετά…



4. The Pool (2001)

Το ξέρω, θα νομίζετε ότι έχω βαλθεί να σας χαλάσω τις διακοπές, αλλά τι να κάνω που μόλις διαπίστωσα πως πέρα από τις μπίρες, εξίσου επικίνδυνες είναι κι οι πισίνες!

Καθότι, μέσα σ’ αυτές, καραδοκούν μασκοφόροι φονιάδες που σκοτώνουν με τρόπους που… πονάνε πολύ!!!

Να! 
Για του λόγου το αληθές, δείτε παρακάτω πως την πάτησαν ο Carter και η Svenja σ’ αυτό το γερμανικό splatter της κακιάς ώρας.

Εναλλακτικός τίτλος : Η φονική τσουλί-θρα!!!





3. Tucker and Dale Vs Evil (2010)

Δίχως αμφιβολία, μια από τις πιο αστείες ταινίες που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια (την κριτική μπρείτε να διαβάσετε εδώ) με μερικούς πραγματικά ξεκαρδιστικούς θανάτους.

Προσωπικά ξεχωρίζω τον πρώτο από το παρακάτω βίντεο, το ίδιο γαργαλιστικοί όμως είναι και οι υπόλοιποι που ακολοθούν.

Έτσι, για να θυμόμαστε πως η βλακεία δεν είναι πάντα αήττητη!





2. Slither (2006)

Το μικρό αυτό cult διαμαντάκι, εκτός του ότι αποκτά σιγά σιγά την αναγνώριση που του αρμόζει, περιλαμβάνει έναν από τους εντυπωσιακότερους και πιο αστείους θανάτους της τελευταίας δεκαετίας.

Πέρα όμως από τη φοβερή σκηνή που πρόκειται να δείτε στη συνέχεια, θα πρότεινα να βρείτε και να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία για να καταλάβετε από πρώτο χέρι για ποιο λόγο αποτελέι ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των horror fans.

Προειδοποίηση: Βλέπεται με άδειο (…στην κυριολεξία) στομάχι!



1. Beyond Re-Animator (2003)

Το καλύτερο, σας το άφησα όπως πάντα για το τέλος…
Μια τιτανομαχία μεταξύ δύο άκρως διαφορετικών αντιπάλων, ικανή να κάνει ακόμα και το πιο μουντρούχο ον αυτού του πλανήτη να χαμογελάσει.

Ένας ζωηρούλης αρουραίος απ’ τη μια μεριά, κι ένα…κομμένο πέος (sic!) από την άλλη, θα κονταροχτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσης για την επιβίωση.

Ξεκάθαρο νικητή βέβαια δεν έχουμε, αν κρίνω όμως από την κραυγή στο τέλος μάλλον ο φίλος μας ο αρουραίος πήγε άκλαυτος!

Όπως θα δείτε, το συγκεκριμένο σπάνιο απόσπασμα εμφανίζεται στα end credits του δεύτερου σίκουελ του cult Re-Animator και παρόλο που το βλέπουμε αφού έχει τελειώσει η ταινία,από πολλούς θεωρείται το καλύτερο σημείο της!

Προσωπικά αγνοούσα παντελώς την ύπαρξη του, νιώθω όμως σχεδόν ευλογημένος(!) που το ανακάλυψα!
Απολαύστε…
 






Νίκος Σιδεράς.